En rumænsk mand har været i retten sigtet for stribevis af tyverier og misbrug af stjålne dankort. Foto: Lars Johannessen

Af Niels Berg

Vred rumæner nægter svindel med dankort

HELSINGØR: En 44-årig rumænsk mand blev mandag aften anholdt i Københavns Lufthavn og fremstillet i grundlovsforhør tirsdag eftermiddag.

Han er sigtet for ni tilfælde af tyverier og misbrug af stjålne dankort i Nordsjælland, men politiet fortæller, at han har mindst 40 tyverier og tilfælde af svindel på samvittigheden, begået over hele landet i løbet af 2018.

To gange i juni benyttede han et stjålet dankort i Nordeas hæveautomat på Stengade i Helsingør. Det lykkedes ham at hæve 1.000 kroner på den kvindelige ihændehavers kort.

Sjofelheder

Men transaktionen blev foreviget af bankens kameraer og overladt til politiet. I retten afviste han vredt, at det var ham, der sås på fotografierne.

I det hele taget optrådte han flere gange opfarende og respektløst over for retten, og svarede tidligt i forhøret på anklagerens spørgsmål med en sjofel vending, som dommer Allan Gaardø fandt upassende uden dog at give ham en bøde for foragt for retten.

Politiet krævede den 44-årige rumæner varetægtsfængslet for de foreløbigt ni forhold. Han har været i landet i flere år, hvor han blandt andet har hjulpet en ven med at bygge et hus i Frederikshavn.

berg

Artiklen sidst ændret: 15. oktober 2019 17:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu