Nordsjælland er nede i sumpen


Af Helsingør Dagblad

Mathias Møller (Nordsjælland) holdes fast af Marcus Dahlin (Mors-Thy) under kampen i Herrehåndbold Ligaen mellem Nordsjælland Håndbold og Mors-Thy Håndbold den 19. oktober 2019 i Helsinge Hallen (Foto: Claus Birch).

Nordsjælland Håndbold tabte for syvende gang i otte kampe. Det unge hold fik én over snuden af Mors-Thy, der vandt 30-24 i bundduellen.

Foto og tekst: Claus Birch

HÅNDBOLD, LIGA: Det var kampen hvor Nordsjælland kunne have spillet sig væk fra den direkte nedrykningsplads. I stedet blev det en dag hvor Simon Dahl’s tropper om muligt sank endnu længere ned i dyndet, da Mors-Thy uddelte øretæver i Helsinge Hallerne.

Nederlaget blev kun på seks mål, men det skyldes udelukkende en ukoncentreret afslutning fra gæsterne, der var foran med ti, da opgøret gik ind i de sidste syv minutter.

Hæderlig første halvleg
Cheftræner Simon Dahl efterlyste før kampen mere stabilitet i forsvaret og en bedre start på kampen. Det fik han til dels, idet hjemmeholdet fulgte nogenlunde med i det første kvarter. Herefter blev det især afgørende, at gæsterne var langt bedre til at udnytte deres muligheder, hvor især de rutinerede Erik Toft og Marcus Dahlin var stærkt spillende. Og så tog Mors-Thy keeper Søren Pedersen i den grad brodden af nordsjællændere.

– Jeg synes, at første halvleg var meget lige, men ret symptomatisk for os lige nu, så er vi alligevel bagud med seks ved pausen. Alt sidder ikke lige i skabet, men vi tilspiller os vel ligeså mange muligheder som Mors-Thy. Til gengæld brænder vi så også nogle chancer, hvor vi ellers har splittet dem ad, lød det fra Simon Dahl.

Katastrofal start efter pausen
Det lignede en svær opgave, da Nordsjællænderne kom ud efter pausen. Og bare tre minutter senere lignede det en umulig opgave. Efter et par store fejl af hjemmeholdet, var Mors-Thy hurtigt foran 20-11.

– For syvende gang i denne sæson, får vi en elendig start på anden halvleg. Så det sidste håb får vi vel smidt væk på to minutter og tyve sekunder. Mors-Thy er bare meget bedre end os, anerkendte Nordsjælland-træneren.

Spænding i opgøret kom der aldrig for det nordsjællandske publikum, der blev overmatchet af en flok fra bette Balkan. De blåklædte fans fra Mors-Thy fik belønning for 6 timer i minibusser, da deres yndlinge holdt legestue i det meste af anden halvleg.

Elleve måls forskel nåede gæsterne op på, inden Nordsjællands unge kræfter fik lov at slutte af og endda score kampens fem sidste mål, så 19-30 blev forvandlet til 24-30.

Nøgterne cheftrænere
Mors-Thy’s cheftræner Søren Hansen var særlig tilfreds med, at hans hold formåede at rejse sig.
– Vi spillede en rigtig skidt kamp sidst mod KIF Kolding, men spillerne leverede en koncentreret indsats og kom med god power. Vi tog til Nordsjælland i går, så vi kunne forberede os bedst muligt og det gav udbytte.

– Nordsjælland har nogle meget dygtige unge spillere og en dygtig træner. Men i dag havde vi de rutinerede kræfter, som jeg mener gjorde forskellen, sagde Søren Hansen.

Hans kollega Simon Dahl anerkendte fuldt ud gæsternes styrke.
– Vi jagter jo den gode præstation over en hel kamp. Der har vi stadig for store udsving og så taber vi. Med den måde vi har valgt at gribe det an på i klubben, så ved vi godt, at der er store udsving. Det er kalkylen, når man har med så ekstremt unge spillere at gøre. De skal tage beslutninger under højt pres og det er de nødt til, at få lært.

– Jeg ved godt, at dette resultat er vand på møllen for alle dem, der har dømt os ude. Men vi arbejder fortrøstningsfuldt videre og tror på, at konceptet er rigtigt og vil give os tilstrækkelig med point over tid, slutter Nordsjælland-træneren.

NH spiller næste gang den 31. oktober, hvor den venter en svær udekamp mod topholdet Ribe-Esbjerg.

Nordsjællands målscorere (24): Kasper Kisum 5, Frederik Iversen 4, Matias Campbell 4, Jesper Dahl 3, Fabian Sandven 3, Tobias Jørgensen 2, Carl-Emil Haunstrup 1, Anders Agger 1, Mathias Møller 1.

Udvisninger: NH 2×2 min, TMS 4×2 min
Tilskuere:
940

Artiklen sidst ændret: 19. november 2019 19:35

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018