Fighteren Karl Villhelm: Sportsstjerne med polio


Af Helsingør Dagblad

Karl Vilhelm Nielsen. Privatfoto

Karl Vilhelm Nielsen er et fyrtårn i dansk parasport. Nu bor han fast i Hornbæk.

TIL LYKKE: Sidste år blev Karl Vilhelm Nielsen i Hornbæk hædret med både Kulturministeriets Idrætspris og Helsingør Kommunes særpris for 40 års enestående karriere inden for dansk parasport. I dag lørdag fylder han 75.

Karl Vilhelm Nielsen fik polio som spæd og måtte som barn nøjes med at se på i gymnastiktimerne. Det har han længe haft planer om at skrive en bog om. Men vild med sport blev han alligevel, og hele livet har været en utrættelig kamp for at give handicappede adgang til at dyrke idræt på alle niveauer og inden for alle sportsgrene.

Artiklen sidst ændret: 18. november 2019 16:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018