Havestole og stiger blev brugt, da ukendte gerningsmænd brød ind i et hjem på Tinvej i Espergærde. Modelfoto: Lars Johannessen

Af Niels Berg

Tyve brugte stiger og havestole til at bryde ind

Mange boligejere og -lejere er vendt hjem fra efterårsferie til endevendte huse og lejligheder.

HELSINGØR OG OMEGN: Politiet ser altid frem til efterårsferien med bekymring. For det er en af de uger på året, da der bliver begået flest indbrud i privatboliger. Og efterårsferien 2019 var ingen undtagelse – heller ikke i Helsingør kommune.

Politiet sidder med masser af anmeldelser om indbrud fra boligejere og -lejere, som i weekenden vendte hjem fra efterårsferien til endevendte boliger.

Tyvene har ikke været rådvilde, når det gjaldt om at finde midler til at trænge ind i de forladte hjem.

Et af stederne benyttede tyven en forhåndenværende havestol som trædesten for at komme ind gennem et badeværelsesvindue, der blev brudt op.

Det skete på en adresse på Fredensvej i Espergærde. Anmelderen har ifølge politiets oplysninger ikke redegjort for, hvad der er blevet stjålet fra boligen.

Udlændinge i gammel Golf

På en anden adresse, nærmere betegnet på Tinvej i Espergærde, blev en stige sat op til soveværelset på husets første sal. Herfra skaffede tyven sig adgang til hjemmet, hvor der blev stjålet kontanter.

I en villa på Esrumvej i Helsingør gik tyven derimod gennem kælderen via en ulåst dør og op i boligen, hvor han stjal smykker.

I den forbindelse så vidner en guldfarvet/beige ældre VW Golf med fire udenlandsk udseende mænd i. Bilen var formodentlig på engelske nummerplader.

Også et andet hus på Esrumvej har haft uindbudte gæster i løbet af ferieugen. Her blev der stjålet smykker.

Efter at have brudt et soveværelsesvindue op i et hus på Bøgebakken i Helsingør ragede en ukendt gerningsmand ligeledes flere smykker til sig – foruden en bærbar PC og tablets. En blå Skoda stationcar blev set køre fra stedet på indbrudstidspunktet.

Mercedes uden nummerplader

På Oluf Høstvænget i Helsingør er der i løbet af efterårsferien stjålet et ikke nærmere defineret antal designermøbler under et indbrud, og på Diamantvej i Espergærde blev et vindue opbrudt inden tyven stjal bærbare computere fra hjemmet.

Det var også udbyttet, da en rude blev knust i en bolig på Egevej i Espergærde. En sølvgrå Mercedes uden nummerplader kørte fra stedet efter indbruddet.

Fælles for de mange foreløbige indbrudsanmeldelser fra efterårsferien er, at politiet ikke har anholdt nogen mistænkte i sagerne.

Artiklen sidst ændret: 21. oktober 2019 16:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu