FC Helsingør buldrer videre


Af Andreas Mayerhofer

Jeppe Kjær får sat frisuren af en holdkammerat efter det smukke oplæg til 4-0-målet. Foto: Torben Sørensen

FC Helsingør er oftest totalt dominerende på hjemmebane, og fredag aften fejede nedrykkerne nærmest kunstgræsset med oprykkerne fra FA 2000.

FC Helsingør – FA 2000 4-0 (4-0)

1-0 Anders Holst (10. str.)

2-0 Thomas Kristensen (16.)

3-0 Jonas Henriksen (22.)

4-0 Nicolas Mortensen (43.)

Tilskuere: 1.067

FODBOLD, 2. DIVISION: Med en knusende sikker 4-0-sejr over oprykkerne fra FA 2000, der tog point fra nedrykkerne i anden runde, cementerede helsingoranerne førstepladsen i 2. division.

Hjemmebanen på Gl. Hellebækvej har nu givet 19 point i 7 kampe og en målscorer på 31-3!

Vanen tro lagde FC Helsingør hårdt ud på eget græs og pressede gæsterne i bund, og det udmønter sig som regel i mål. Således også denne fredag aften, hvor der ikke var spillet 10 minutter, før topholdet tog et hurtigt frispark, som blev sendt i dybden til Jeppe Kjær, der akkurat prikkede bolden, før FA 2000-målmand Jonas Elkjær høstede angriberen. Dommeren pegede på pletten, og Anders Holst eksekverede fra 11-metermærket med et skud midt i målet. Kantspillerens niende sæsonmål.

TK på flugter

FA 2000 forsøgte at svare hurtigt igen, men Christoffer Petersen og Andreas Holm fik i fællesskab afværget en hurtig udligning, og så stod der igen FCH på tingene.

I den seneste hjemmekamp var de blå-hvide foran 4-0 efter et kvarter mod Skovshoved. Det kunststykke blev ikke gentaget mod Frederiksberg-holdet, men halvt så godt, var også godkendt. Der var således netop spillet 15 minutter, da et langt indkast fra Jonas Henriksen blev forlænget til den bageste del af feltet, og her flugtede Thomas ”TK” Kristensen til bolden, der drønede ind i fjerneste del af målet. En ganske køn scoring af veteranen, som dermed meldte sig ind i flokken af FCH-målscorere i denne sæson.

Den ”klub” meldte Jonas Henriksen sig allerede ind i tilbage i august, hvor han lukkede kampen mod HIK. Midt i første halvleg kom han også på tavlen mod FA 2000 – selvom det ikke var meningen.

Nærmest fra hjørneflaget sendte han et indlæg ind fra højre side, som imidlertid kom for tæt på mål. Men da Jonas Elkjær ikke var parat til det, så sejlede bolden ind ved foden af fjerneste stolpe, og efter 22 minutter var kampen afgjort.

På hjemmebane spiller nedrykkerne med en voldsom målsult. Når kampene ikke længere er spændende i forhold til, hvem der skal have pointene, så fortsætter de med at spille i højt tempo. Klogt, når det tages i betragtning, at i en tæt topstrid til foråret kan målscoreren blive en faktor.

Tempoet og den fysiske råstyrke hos FCH’erne var alt for meget for gæsterne, der var sjældne gæster i FC Helsingør territorium, og når det alligevel lykkedes blev det stille og roligt trevlet op af Andreas Holm og hans bagkæde.

Fire før pausen

På trods af stort spilovertag var der efter det tredje mål en pause i chancerne den efterfølgende snes minutter, men inden pausen kom der igen hul på bylden. Jeppe Kjær viklede sig ud af flere forsvarsspillere, inden han var helt alene med målmanden. Hvis der er en intern konkurrence mellem 2. divisions topscorere Kjær og Nicolas Mortensen, som før kampen havde scoret henholdsvis 12 og 13 mål, så er det ikke til at se, for Kjær trillede uselvisk bolden til side, hvor Mortensen var fulgt med, og sæsonens 14. mål blev et af karrierens letteste for Mortensen, der trillede bolden i et helt tomt mål.

Næppe en helt sjov pause for oprykkerne.

Brændt straffespark

FC Helsingør tromlede videre efter pausen, hvor der var flere store muligheder de første fem minutter, inden Anders Holst, der netop havde ramt højre stolpe, igen fik chancen på straffespark efter en dom for hånd på bolden i feltet. Men den normalt så sikre straffeskytte havde fået indstillet sigtekornet på ”stolpe”, og efter 51 minutter sendte han den store mulighed på den venstre stang.

Det tog lidt pusten ud af FCH, der tog en del af trykket på modstanderne. Der var sporadiske chancer, men det imponerende tilskuertal på over 1.000 fik ikke så meget mere at juble over.

Til sidst var det tæt på, da først Nicolas Mortensen hamrede et frispark på stolpen, og Lucas Haren misbrugte en fri chance. Mere skete der ikke, og FCH måtte dermed ”nøjes” med 4-0 efter en middelmådig anden halvleg.

De fører nu 2. division med 35 point. Seks mere end Aarhus Fremad fra vestkredsen. Jyderne spiller lørdag udekamp mod FC Sydvest.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Jonas Henriksen, Andreas Holm, Nikolaj Hansen, Frederik Bay (58. Dalton Wilkins) – Lucas Haren, Thomas “TK” Kristensen (78. Carl Lnge), Daniel Norouzi, Anders Holst (58. Elijah Just) – Jeppe Kjær, Nicolas Mortensen.

Advarsler: FCH: Jeppe Kjær (39.), Dalton Wilkins (84.). Villads Bache (84.)

Artiklen sidst ændret: 28. oktober 2019 12:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018