Ambassadør tog på aftenskole


Af Jesper Munch Nielsen

Der var fint besøg i Helsingør lørdag.

MØDE: Alda Vanaga hedder Letlands ambassadør i Danmark, i denne weekend besøgte hun Helsingør. Vanaga åbnede nemlig lørdag et seminar Helsingør Aftenskole og Folkeuniversitet om Letland.

Det foregik i OK Fondens bygning i Kongensgade i Helsingør. Anledningen var, at Helsingør Aftenskole og Folkeuniversitet sammen med foreningen Danmark-Letland markerede 100-året for Letlands uafhængighed.

Alle pladser var besat, så interessen for seminaret var stor. Alda Vanaga takkede for det og for den interesse, som fra dansk side generelt er blevet vist Letland i forbindelse med uafhængighedsjubilæet.

Stor interesse

Ambassadøren mindede desuden om de historiske forbindelser mellem Danmark og Letland gennem århundreder, takkede for Danmarks engagement i NATO, også set i forhold til Letlands nabo Rusland og de mange år, hvor Letland ikke var uafhængigt, men underlagt Sovjetunionen. Danmarks bidrag på klimaområdet og den grønne rådgivning til Letland kom Vanaga også ind på.

Det dagslange seminar blev afsluttet med det lettiske kvindekor In Corde Meo. I øvrigt markerede Helsingør Aftenskole og Folkeuniversitet sidste år både 100-året for Estlands og Islands uafhængighed.

Artiklen sidst ændret: 27. oktober 2019 20:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018