Nicolas Mortensen scorede hattrick med hovedet, da FC Helsingør slog Slagelse. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

Mortensens hoved sænkede Slagelse

Slagelse formåede at skabe tvivl om pointfordelingen med to reduceringer i anden halvleg, men Nicolas Mortensens hattrick ødelagde bundholdets pointdrømme.

FC Helsingør – Slagelse 5-2 (2-0)

1-0 Jeppe Kjær (3.)

2-0 Andreas Holm (24.)

2-1 Christoffer Thrane (50.)

3-1 Nicolas Mortensen (51.)

3-2 Peter Stenbek (64.)

4-2 Nicolas Mortensen (71.)

5-2 Nicolas Mortensen (51.)

Tilskuere: 891

FODBOLD, 2. DIVISION: FC Helsingør kan matematisk ikke længere hentes af de andre 2. divisionshold inden vinterpausen. Det blev sikret med en sejr over bundholdet Slagelse. Vestsjællænderne bed en smule fra sig efter pausen, men så tog Nicolas Mortensen fat, og med tre hovedstødsmål sikrede han sejren til topholdet.

Jeppe Kjær åbnede

Igen-igen kom FC Helsingør bragende ud til en hjemmekamp, og lørdag eftermiddag var det Jeppe Kjær, som overrumplede modstanderne. Først kom han fri i en snæver offside-position, men ærgrelsen over dommen rystede angriberen af sig på under et minut, og efter to og et halvt minut blev det til endnu en Jeppe Kjær special, da han tog en dribling på tværs af feltet, og som en klapperslange huggede han til kuglen, der fladt strøg i mål tæt ved stolpen. 13. sæsonmål af formstærke Kjær, som dermed reducerede forskellen til makkeren Nicolas Mortensen, der før kampen havde scoret 14 mål i sæsonens første 14 runder. Det blev der ændret altså ændret på senere.

Trods det hurtige mål havde FC Helsingør vanskeligt ved at få det flydende spil til at fungere i indledningen af kampen. Slagelse forsøgte sig med et relativt tidligt pres på FCH’erne, og det skulle nedrykkerne tilsyneladende vænne sig til.

Midt i halvlegen kom det meget tæt på endnu et FCH-mål, da et hjørnespark blev sendt i bagrummet, hvor Nikolaj Hansen lagde bolden tilbage i gryden foran mål. Her var forsvarsmakker Andreas Holm helt fri, men den målfattige anfører headede på overliggeren.

Nicolas Mortensen havde muligheden for at lægge afstand på topscorerlisten lige efter, da han fra en fri position sparkede fladt, men en god målmandsreaktion fra Oliver Foss Hansen forhindrede mål.

Det kunne han ikke to minutter senere, da Andreas Holm igen var med fremme på en dødbold. Denne gang fik han en duel lige ved målstregen, og så kom han på tavlen for første gang i adskillige sæsoner. Hans kun andet mål i 140 FCH-kampe.

FC Helsingør pressede på for en afgørelse inden, der var spillet en halv, og livlige Kjær fik en gylden mulighed efter en flot frispilning af makkeren Mortensen, men afslutningen gik forbi. Endnu en manifestation af, at de to frontmænd har et vældigt godt blik for hinanden.

Slagelse kom ikke frem til noget som helst, for når bolden endelig blev flyttet ind i FC Helsingørs territorium, kom der ikke nok folk med frem til for alvor at true den rutinerede Helsingør-defensiv.

Det blev til et par ufarlige dødbolde for gæsterne, men mere kunne de ikke tage med ned til pausen.

Kæmpe målmandsfejl

De fleste tilskuere regnede formentlig med, at det ville blive en formssag at sikre de tre point i anden halvleg, men der kom bekymrede miner efter en lille håndfuld minutter, da målmand Christoffer Petersen var for langsom om at afvikle en tilbagelægning. Navnebror Christoffer Thrane tacklede ham og lagde efterfølgende bolden i det tomme mål. En voldsom fejl af keeperen, der måske var lullet i søvn af de manglende opgaver i de første 50 minutter.

FCH slog hurtigt tilbage. Først fik Nicolas Mortensen rettet et skud af, så det gik på stolpen, og på det efterfølgende hjørnespark var der så gevinst til topscoreren. Slagelse havde ikke lært af tidligere dødbolden, og Nikolaj Hansen blev efterladt i bagrummet, hvor fra han spillede Mortensen inde i boksen, og angriberen headede mellem venner og fjender bolden i kassen.

Spændingen var igen pillet ud af kampen.

I minutterne efter scoringen var der flere muligheder for at lukke kampen, hvor Nicolas Mortensen havde den største, men han sendte bolden forbi.

Gassen gik hurtigt af ballonen, og Slagelse fik fat igen. Efter godt en times spil blev der reduceret igen, da Peter Stenbæk tog chancen fra distancen og via Christoffer Petersens hånd strøg bolden op i målhjørnet. Så var der igen pres på Helsingørs oprykningskandidater.

Fem minutters tvivl om kampens udfald sluttede med Nicolas Mortensens 16. sæsonmål.

Jeppe Kjær kom fri, men fandt ikke det rette afslutningstidspunkt, og spillede derfor en fremadstormende Lucas Harens, hvis skud blev rettet lige over i hovedet på Nicolas Mortensen, der kunne sende bolden i et tomt mål.

Hattrick med hovedet

Med 20 minutter tilbage var kampen tæt på lukket. FC Helsingør holdt op med at give chancer væk, og der ikke flere enkeltmands-præstationer i gæsterne.

Nicolas Mortensen havde lige en enkelt godte mere i posen, da han i overtiden leverede sit tredje hovedstødsmål.

Dermed trak FCH for syvende gang af otte mulige en hjemmesejr i land. I alt er det blevet til 38 point i de første 15 kampe.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Jonas Henriksen, Andreas Holm, Nikolaj Hansen, Frederik Bay – Lucas Haren (75. Ricki Olsen), Daniel Norouzi, Thomas “TK” Kristensen, Anders Holst (68. Carl Lange) – Nicolas Mortensen, Jeppe Kjær.

Advarsler: Slagelse: Patrick Venzel (51.), Oliver Foss Hansen (54.)

Artiklen sidst ændret: 5. november 2019 14:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu