Elijah Just fra FC Helsingør er udtaget til New Zealands A-landshold. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør har fået A-landsholdsspiller

FODBOLD: Elijah Just fra FC Helsingør er udtaget til det newzealandske A-landshold, der i den kommende landskampspausen skal spille træningskampe mod Litauen og Irland. Det skriver 2. divisionsklubben i en pressemeddelelse. Det er første gang siden færingen Daniel Udsen, at klubben har en spiller på et “rigtigt” landshold.

Udtagelsen kommer efter, at ”Eli” som han bare hedder til dagligt, fik rigtig fine tilbagemeldinger for sin indsats i sommerens U20-VM i Polen.

– U20 holdet gjorde det virkelig godt under Des Buckinghams ledelse til VM, og jeg har haft dybdegående samtaler med ham om truppens sammensætning, udtaler New Zealands nyudnævnte landstræner Danny Hay til www.nzfootball.co.nz.

FCH-forsvarsspilleren, Dalton Wilkins, som ligesom Eli kom til Helsingør i sommer var også med til U20-VM i Polen, men han er ikke udtaget til de voksnes landshold i denneomgang.

Udtagelsen vækker glæde i FC Helsingør.

– Vi er enormt stolte af, at vi har udklækket vores første landsholdsspiller nogensinde. Vi lykkedes med at hente Dalton og Eli inden U20-VM, og vi er glade for at blive bekræftet i, at vi så rigtigt med de to. ”Eli” er en spiller, som vi er overbevist om bliver en stor profil for os i fremtiden, og han har noget x-faktor, man meget sjældent ser i den danske 2. Division. Både han og Dalton er endnu unge, og de har behov for at vænne sig til dansk fodbold og Danmark i det hele taget, men de er begge spillere med potentiale til en stor karriere, siger FC Helsingørs sportsligt ansvarlige, Brian Gellert i meddelelsen.

Elijah Just slutter sig til en landsholdstrup, der også rummer Marco Rojas fra Sønderjyske, samt dansk-new zealandske Winston Read, der til dagligt spiller i West Ham United i den engelske Premier League.

Elijah ”Eli” Just har spillet otte kampe for FC Helsingør i foråret, og scoret et enkelt mål.

anma

Artiklen sidst ændret: 5. december 2019 14:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu