Helikoptere over Stubbedamsvej: Undrede du dig også?


Af Niels Berg

Onsdag formiddag lå denne hvide bræmme i Øresund i det område ved Stubbedamsvej, hvor PET har holdt en tophemmelig øvelse, som efter alt at dømme også involverede Oslo-færgen. Foto: Torben Sørensen

HELSINGØR: Flere helikoptere var i luften over Stubbedamsvej onsdag morgen, og langt op ad dagen sås en hvid bræmme i vandet ud for Stubbedammen i Helsingør. Redningskøretøjer fra beredskabet i København var også til stede.

Aktiviteterne til lands, til vands og i luften fik mange til at frygte, at der skulle være indtruffet en ulykke i området, men der var tale om en øvelse. Bag den står Politiets Efterretningstjeneste (PET), men tjenesten er ikke interesseret i at uddybe øvelsens karakter eller formål.

– PET kan bekræfte, at der er tale om en øvelse, som i dag bliver afholdt. Det er PET’s opgave som sikkerhedstjeneste at opretholde et operativt beredskab. Derfor afholder PET løbende øvelser, lyder det kortfattede svar fra PET på Helsingør Dagblads spørgsmål om aktiviteterne ved Stubbedammen. Fra andre kilder erfarer redaktionen dog, at Oslo-færgen indgår i øvelsen. Af sikkerhedstjenestens ordvalg at dømme fortsætter øvelsen i dag, onsdag.

berg

Artiklen sidst ændret: 7. november 2019 11:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018