Gymnasieelever i arbejdstøjet i en dobbelt sags tjeneste


Af Tine Zedeler

Tre 1.g elever deltog onsdag i en grøn arbejdsdag på Espergærde Gymnasium og HF i forbindelse med Operation Dagsværk.

ESPERGÆRDE: Gymnasie-eleverne Viggo Kjelfred-Scherning, Ajani Camar Levi Eichel-Cooke og Albert Rumle Bernsen brugte onsdag fem arbejdstimer på at hænge fuglekasser op og så blomsterfrø på udearealerne ved gymnasiet. Det handler om at skabe bedre forhold for naturen, så blomster og bier og insekter får bedre levevilkår.

-Jeg vil gerne gøre en forskel for handicappede i Uganda, og samtidig går jeg også meget op i at skabe gode vilkår for biodiversitet, siger Viggo fra 1.E.

-Det er en god pause fra det faglige, hvor det vi laver går til et godt formål, siger Ajani fra 1.B.

Eleverne fik løn af gymnasiet for deres indsats, som går ubeskåret til unge fra Uganda med handicap, som er den gruppe Operation Dagsværk i år arbejder for.

Beslutningen om at skrue op for den biologisk mangfoldighed på gymnasiets udearealer, blev truffet i sommer af gymnasiets grønne CO2-udvalg, fortæller Ole Jensen, som arbejder som skolepedel og er tovholder på projektet.

Projektet er i første omgang sat i gang i tre afgrænsede områder ved gymnasiet, som tæller tilsammen 50.000 kvadratmeter udeareal.

Kvashegn og fuglekasser

Onsdag var eleverne med assistance af Ole Jensen i gang med at hænge fuglekasser op i træerne på det grønne areal ved stien, der fører hen til Mørdrup Trinbræt. En del af arbejdsdagen blev også brugt til at plante vilde stauder og lægge blomsterløg i området, der grænser ned til skolens sø. Planen er, at græs, blomster og buske skal have lov til at vokse og gro vildt for at tiltrække flere insekter.

Tidligere på året blev der også etableret et kvashegn, hvor eleverne lægger afskårne grene og kvas til glæde for fugle, insekter og pindsvin.

Bruges i undervisningen

Ud over at give levesteder til mange flere forskellige dyr end de tidligere tætslåede græsflader, bruges biodiversitetsområdet også i undervisningen.

-Med tiden er det meningen, at lade endnu flere arealer gro til, men vi gør det trinvis, så man kan se, at der er et formål med det, forklarer Ole Jensen.

-Det er godt, at alt græsset ikke bliver klippet kort som tidligere. Det er ikke kun med til at give mere biodiversitet. Det er også hyggeligere, mener Albert, som i daglig tale bliver kaldt for Rumle.

Artiklen sidst ændret: 7. november 2019 16:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018