Ulla Tofte sætter Helsingørs byggeboom til debat i nyhedscaféen


Af Helsingør Dagblad

Man kan møde Ulla Tofte, direktør på M/S Museet for Søfart, i morgen tidlig. Foto: Lars Johannessen

NYHEDSCAFÉ: Denne uges mange artikler om nye byggerier i Helsingør Kommune er et af de emner, som Ulla Tofte, direktøren for M/S Museet for Søfart, sætter fokus på, når hun i morgen, fredag den 8. november fra kl. 9-10 er gæstevært i nyhedscaféen på biblioteket på Kulturværftet.

– Der har været bragt mange artikler i denne uge om nye byggerier i Helsingør Kommune. Der er byggeriet ved det gamle hospital, der er et nyt boligområde på vej med 700 boliger i Espergærde og så er der et vandtårn i Hornbæk, der skal bygges om til boliger, siger Ulla Tofte om tre artikler fra torsdagens udgave af Helsingør Dagblad.

Ulla Tofte vil i debatten drage paralleller til København, som de seneste tyve år har oplevet et regulært byggeboom og som er blevet en langt mere attraktiv by.

En anden nyhed fra ugens løb, som Ulla Tofte gerne vil bringe op til debat, er de mange artikler der er blevet skrevet i forbindelse med, at fodboldspilleren Nicklas Bendtner har udgivet en selvbiografi. Ulla Tofte ser biografien som en del af en tendens, hvor alt kommer frem – også de dårlige sider.

– Vi har jo hørt mange af historierne om Nicklas Bendtner i forvejen. Men så udgiver han en bog, hvor det faktisk viser sig, at det er endnu værre.

Ulla Tofte ser også journalist Ditte Okmans bog “Tynd og rig” som en del af den samme tendens. For her er også tale om en bekendelses-biografi, hvor alt lægges frem for læserne. Og det er et nybrud, mener Ulla Tofte, der er cand. mag i historie.

Nyhedscaféen “Go Morgen Helsingør” arrangeres i et samarbejde mellem bibliotekerne i Helsingør og Helsingør Dagblad, og alle er velkomne fredag fra kl. 9-10.

BC

Artiklen sidst ændret: 7. november 2019 16:36

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018