BMW-ejernes skræk er fanget af politiet


Af Niels Berg

Politiet regner med at have fanget de mænd, som gennem længere tid har stjålet fabriksmonteret multimedieudstyr, rat og airbags fra privatbiler i blandt andet Helsingør. Foto: Lars Johannessen

To mænd er anholdt og sigtet for omfattende tyverier fra biler blandt andet i Helsingør. Fredag blev de varetægtsfængslet

HELSINGØR: To litauiske mænd på henholdsvis 31 og 39 år blev fredag morgen anholdt og sigtet for adskillige tyverier fra personbiler, hvor der blandt andet er blevet stjålet rat og indbygget GPS-udstyr

Nordsjællands Politi har i samarbejde med SEØ (Særlig Efterforskning Øst) fredag morgen klokken 06.12 anholdt to litauiske mænd på Christianshavn og sigtet dem for flere tyverier fra biler i Nordsjælland og flere steder på Sjælland. I Helsingør er flere biler, som omtalt i Helsingør Dagblad, også blevet ramt af den slags tyverier.

De to mænd på henholdsvis 31 og 39 år er mistænkt for omfattende tyverier af rat, indbygget GPS-udstyr, instrumentpaneler med mere fra personbiler af mærkerne BMW og Mercedes i både Nordsjælland og flere andre steder på Sjælland.

– Vi har foretaget en intens efterforskning i et godt og tæt samarbejde med SEØ, og jeg er meget tilfreds med, at det på baggrund af efterforskningen er lykkedes os at anholde to formodede gerningsmænd til formentlig mange tyverier fra personbiler, fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

En del af det stjålne bilinventar er fundet hos de mistænkte.

Foreløbig ni sigtelser

De to anholdte blev fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

I første omgang lyder sigtelsen på ni tyverier fra personbiler, men politiet forventer, at antallet af sigtelser bliver øget, efterhånden som opklaringsarbejdet skrider frem.

– Efterforskningen kører stadig på højtryk, for især Nordsjælland har været hårdt ramt af tyverier fra primært BMW’er og Mercedeser på det seneste, og vi kan derfor på ingen måde udelukke, at de to skal sigtes for flere forhold, når vi får trevlet sagerne op.

– Derudover har vi også en tese om, at vi kan knytte de to til adskillige indbrud i privat beboelse, men det må efterforskningen vise, slutter Lau Thygesen.

berg

Artiklen sidst ændret: 8. november 2019 17:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018