Kjær reddede julen


Af Andreas Mayerhofer

Jeppe Kjær scorede to sene mål og sikrede sejren i Avarta. Foto: Claus Birch

Med to mål kort før tid sikrede Jeppe Kjær sejren det  i udekampen mod Avarta. Nu venter fire måneders vinterpause med FCH i spidsen af 2. division seks point foran forfølgerne..

Avarta – FC Helsingør 1-2 (1-0)

1-0 Oliver Carrara (22.)

1-1 Jeppe Kjær (86.)

1-2 Jeppe Kjær (91.)

Tilskuere: 515

FODBOLD, 2. DIVISION: Det holdt hårdt i årets sidste udekamp for FC Helsingør, der var bagud frem til fem minutter før tid, men så tog Jeppe Kjær over og leverede to af de mål, der kan ende med at betyde oprykning om et halvt år.

Med en sejr lørdag eftermiddag havde vestkredsens tophold, Aarhus Fremad, lagt pres på FC Helsingør op til udekampen mod Avarta. Et sted, hvor kun Vanløse har formået at besøge med en sejr til følge i den nu overståede efterårssæson. Det kunststykke sørgede Jeppe Kjær altså for, at FC Helsingør gentog årets sidste kamp.

En vintertung men plan bane ventede FC Helsingør i Espelunden, hvor det våde græs samtidig understøttede hurtige pasninger. En disciplin FC Helsingør mestrer hjemme på kunstgræsset i Helsingør, mens det har knebet på fremmed græs.

I Rødovre lagde gæsterne bedst ud med pres på Avarta, men selvom det blev det en stor chance til Nicolas Mortensen efter et hjørnespark i indledningen, så var det svært at komme igennem hjemmeholdets godt organiserede defensiv. Den sidste aflevering var ofte ikke skarp nok fra FCH’s offensiv-spillere.

Offsidefælde kiksede

Midt i første halvleg kiksede offsidefælden i den anden ende, og da Oliver Carrara kom alene med Christoffer Petersen svigtede han ikke, og med et fladt skud bragte han Avarta i front.

Det betød, at gæsterne skulle skubbe endnu længere frem, men med en endnu mere defensiv modstander var opgaven mildt sagt ikke blevet nemmere.

De største helsingoranske muligheder kom efter hjørnespark, og dem var der en hel del af, men hver gang afslutningen blev sendt af sted, kom der en “grøn” fod imellem.

Resten af halvlegen gik med mange for tidligt slåede og upræcise indlæg, og det var alt for let for Avartas forsvar at afvise.

FC Helsingør lagde for efter pausen med et hårdt tryk, men kunne stadig ikke komme igennem den massive forsvarsmur, og efter tre minutter var det tæt på at gå galt i den anden ende, da Avarta kom af sted i et kontraangreb. Det endte med en god skudchance til Anton Googe, bolden blev rettet af og sejlede ind over Christoffer Petersen, men også lige på den “forkerte” side af overliggeren.

Lucas Haren fik en endnu større mulighed kort efter, da en nedfaldsbold landede foran ham midt i feltet, men han ramte bolden skævt, og chancen løb – som alle de andre – ud i sandet.

Der blevet vævet og vævet, men uskarpheden var udtalt, og topscorer Nicolas Mortensen havde en skidt dag i Rødovre. Han fik kampens største chance midt i halvlegen, da der endelig blev slået et præcist indlæg. Angriberen var helt fri få meter fra mål på bageste stang, men noget uforståeligt lykkedes det ham at klumpe bolden forbi mål.

Kjær-show til sidst

Lucas Haren leverede den første gode FCH-afslutning et kvarter før tid, men her leverede den ellers godt beskyttede Avarta-keeper en klasseredning og holdt dermed måltavlen på nul ud for helsingoranerne, der endnu ikke havde forladt en 2. divisionskamp i denne sæson uden at score.

Man kunne tælle et hav af gode skudchancer, og de burde være udnyttet, men Avartas spillere fortjener også cadeau for deres enorme fightervilje.

Målet kom alligevel og helt fortjent fem minutter før tid. Nicolas Mortensen bragte bolden ind i feltet med gode driblinger. Jeppe Kjær tog over, drejede rundt om sig selv og sendte udligningen ind.

Derefter ventede fem minutters sejrsjagt, og Jeppe Kjær leverede en helt åben chance til indskiftede Elijah Just. Han brændte dog få meter for mål. Så måtte Jeppe Kjær i aktion igen, og netop som overtiden blev indledt kom han på skudhold, og den lille angriber tordnede sit 15. sæsonmål op i nettaget.

Glemt var de 85 minutters besværligheder, og FC Helsingør kørte sikkert de tre point hjem til jul.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Jonas Henriksen (94. Ricki Olsen), Andreas Holm, Nikolaj Hansen, Frederik Bay – Lucas Haren, Daniel Norouzi, Thomas “TK” Kristensen, Carl Lange (74. Elijah Just) – Nicolas Mortensen, Jeppe Kjær (93. Frederik Christensen).

Advarsler: Avarta: Emil Wass (80.), (89.) FCH; Carl Lange (4.), Jeppe Kjær (90.)

Artiklen sidst ændret: 10. december 2019 12:36

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018