Både ud og hjem kan man nu blive afkrævet ID ved indrejsen.

Af Pernille Hermann

Husk nu pas eller kørekort

Fra i morgen tirsdag skal man også have ID parat, når man rejser ind i Danmark fra Sverige.

HELSINGØR: Tirsdag begynder dansk politi sin kontrol ved alle grænseovergange mellem Sverige og Danmark. Det betyder for os i Helsingør, at der nu er stikprøvekontrol ved både ud- og hjemrejsen.

Det er nøjagtig på dato fire år siden, at svensk politi begynde at kræve pas eller kørekort ved indrejse fra Danmark til Sverige, og fra i morgen går kontrollen altså begge veje. Det besluttede justitsministeren for en måned siden efter flere eksplosioner og bandeopgør i København med forbindelse til bander i Malmø.

Kontrollerne vil være midlertidige og udføres 1-2 gange om ugen. Det er ikke tanken, at alle rejsende skal kontrolleres, men alle skal have pas, ID eller kørekort til rådighed, skriver News Øresund i en pressemeddelelse. Med ID henvises til det særlige svenske ID-bevis.

På Øresundstoget kører politiet med mellem Lufthavnen og Tårnby Station for at undgå, at kontrollen medfører forsinkelser. Biler og lastbiler bliver vinket til side lige efter tunnelen ved en afkørsel.

P.

Artiklen sidst ændret: 11. november 2019 11:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu