Af Tine Zedeler

Elever fra fem lande flytter ind hos Tibberup-elever

EU-støttet skoleprojekt skaber venskaber på tværs af landegrænser.

ESPERGÆRDE: Det er omkring 10 år siden, at elever fra Tibberupskolen for første gang deltog i skoleprojektet Erasmus+ og havde besøg af elever fra andre EU-lande. I år har skolen besøg af 25 syvendeklasses elever fra Italien, Portugal, Spanien, Belgien og Letland. Der deltager også lærere fra nogle af landene.

Skoleprojektet har et nyt tema år for år.

-I år handler det om sproget, og det der kendetegner de forskellige lande, som jo har den fællesnævner, at de er med i EU, men også har hver deres identitet. Det er et rigtig godt projekt og meget motiverende som lærer at være med i. Den glæde eleverne oplever ved at mødes med andre jævnaldrende fra andre lande, er en stor oplevelse. Det sætter også de forholdsvis privilegerede forhold herhjemme i perspektiv, fortæller lærer Elisabeth Hayes, som sammen med kollegaen og engelsklærer Sheila Andersson er tovholdere for projektet.

Sjovt at være med i

Eleverne bor hjemme hos de danske elever, som har meldt sig som værter . Næste skoleår er det Tibberup-elevernes tur til at besøge deres Erasmus-venner og bo hos deres familier.

Éen af de Espergærde- elever der er med i projektet, er Lara Geoffroy på 13 år fra 7.d. Hun er vært for den italienske pige Giorgia.

-Det er sjovt at være med i og prøve noget nyt. Giorgia og jeg mødte hinanden for første gang i går. Vi kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Jeg glæder mig til at skulle besøge Giorgia. Det er fedt, at hun bor i Italien. Der er varmt. Det kan jeg godt lide, fortæller Lara Geoffroy.

Et godt valg

Også Johannes Wichmann på 13 år fra 7.f har meldt sig til Erasmusprojektet. Han har eleven Reinis fra Letland boende.

– Jeg er rigtig glad for, at jeg har sagt ja til at være med. Det var et godt valg. Det var også noget, jeg lige skulle tænke over. Vi kommer trods alt til at bruge to år på det. Jeg glæder mig til også at skulle besøg Reinis, fortæller han.

Erasmus-eleverne ankom søndag. Mandag formiddag blev de introduceret for Tibberup-skolen og deltog i en velkomstceremoni, hvor der også var sørget for morgenmad og blev budt op til lanciers. Mandag aften er der arrangeret fællesspisning på skolen, hvor eleverne vil blive budt på forskellige danske retter som Tibberupeleverne og deres forældre medbringer til buffeten.

Møde i øjenhøjde

De kommende dage byder på forskellige studieprojekter og eleverne skal også ud og opleve forskellige seværdigheder – heriblandt en tur til Helsingborg, hvor de skal besøge Laserdome.

Erasmusprojektet er finansieret af EU-midler. Der ligger et stort arbejde i at søge om midler til projektet, men det er det hele værd, hvis man spørger skolens daglige pædagogiske leder.

-Det er et fantastisk projekt, hvor 25 af vores elever og eleverne udefra får en på opleveren på en helt anden måde, end når de er ude og rejse med deres familier. De møder andre unge og deres familier i øjenhøjde, siger Mads Hasselgaard.

-Eleverne oplever en stor personlig udvikling, hvor de høster en masse lærdom og er modige og rejser ud i verden, siger Ulla Glædesdahl, pædagogisk afdelingsleder.

Gæsterne fra udlandet rejser hjem fredag aften.

Kort om Erasmus+

Erasmus+ er EU’s program til støtte for uddannelse, unge og sport. Dets budget på 14,7 mia. euro skal give mere end 4 millioner europæere mulighed for at studere, tage kurser og få erfaring i udlandet.

Erasmus+, som løber frem til 2020, er ikke kun for studerende. Med en sammenlægning af syv tidligere programmer byder det på muligheder for en bred vifte af enkeltpersoner og organisationer.

Artiklen sidst ændret: 12. november 2019 11:42

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu