Nordsjælland pressede BSH


Af Andreas Mayerhofer

Carl-Emil Haunstrup scorede otte mål på otte forsøg i NH's nederlag onsdag aften i Silkeborg. Foto: Lars Johannessen

Det blev til sæsonens 10. nederlag i 11. runde, da Nordsjælland gæstede BSH i Silkeborg, men indsatsen var blandt de bedste i sæsonen.

BSH-NH 31-29 (16-13)

Håndbold: Det lykkedes som ventet ikke at få point med fra udekampen mod Bjerringbro-Silkeborg, da Nordsjælland Håndbold spillede 11. runde i Håndboldligaen. Det var sjette nederlag i træk for NH, der dog leverede en godkendt indsats i Jysk Arena.

Cheftræner Simon Dahl talte før kampen i Silkeborg om nødvendigheden i at øge antallet af minutter, hvor Nordsjælland holdt fast i det topniveau, der gør, at det unge mandskab kan gøre sig i ligaen. Det lykkedes langt hen ad vejen mod BSH, hvor udfaldene var få og korte. Det var alligevel akkurat ikke nok til point.

– Som hold spiller vi en rigtig fin kamp, hvor vi kan se os selv i spejlet. Vi spiller med i alle 60 minutter, og det skulle vi ud og vise, at vi kunne. Der er meget, vi kan tage med her fra, men vi står tilbage med nul point, og det skal vi til at have ændret på, for vi er nødt til snart at rykke i tabellen. Nu skal vi tage de gode ting med til næste kamp mod Kolding, for der skal vi have point, sagde velspillende Carl-Emil Haunstrup efter kampen.

Gik i stå før pausen

Nordsjælland fulgte med i begyndelsen til 3-3 og kom også foran 4-3, inden den første nedgang kom efter 10 minutter.

Her scorede BSH fire gange i træk, og gæsterne skulle nu kæmpe sig tilbage. Det lykkedes med en rigtig fin periode at få kontakt lynhurtigt til 8-8, og efter 20 minutter kom Nordsjælland foran 11-10, inden der igen var en målmæssig nedgang for NH, der kun scorede to gange de næste ni minutter, og det udnyttede hjemmebanefavoritterne til at komme foran til pausestillingen 16-13.

Kom igen

Efter pausen kom Nordsjælland godt ud, og på seks minutter lykkedes det Nordsjælland at komme helt tilbage i kampen ved stillingen 17-17. Der blev kæmpet hårdt for tingene, og Nordsjælland holdt fast frem til 12 minutter før tid, hvor fra det igen lykkedes for hjemmeholdet at skabe hul, og da det med mindre end fem minutter tilbage på klokken, var de fleste indstillet på, at der var en sikker sejr på vej til Nikolaj Øris, Sebastian Skube og de andre store profiler. Men der var stor vilje hos Simon Dahls tropper, der for tredje gang i kampen skabte spænding, og der var point inden for rækkevidde, da Carl-Emil Haunstrup, som spillede en forrygende kamp, reducerede til 28-29 med to minutter tilbage.

Dermed var der ikke langt til et overraskende point, men igen strammede BSH-profilerne grebet og med to scoringer i træk fra Skube og Johan Hansen blev kampen lukket.

Med sin ottende scoring på sit ottende forsøg pyntede Haunstrup på resultatet 16 sekunder før tid.

– Jeg har personligt haft nogle gode kampe på det seneste, og i dag ramte jeg målet, som jeg skal. Jeg må igen fremhæve holdet, for det er den måde, jeg bliver sat op på af mine holdkammerater, der gør det muligt at få en god dag. Det er fint, når det går godt personligt, men jeg vil meget hellere til at have nogle point, sagde Carl-Emil Haunstrup.

En hæderlig indsats af NH, der vandt anden halvleg med et mål, men som fortsat har meget mere brug for point end hæderlige indsatser i bundstriden, hvor det kun er blevet til to point i sæsonen. To færre end nærmeste konkurrent, Lemvig.

I næste runde åbner NH den nye hal i Frederiksborgcentret med en hjemmekamp mod Kolding. Et hold, som også ligger i bunden, men med seks point har de mangefoldige danske mestre et spring på fire point til NH.

NH’s målscorere: Carl-Emil Haunstrup (8), Anders Agger (4), Kasper Kisum (4), Frederik Iversen (3), Jesper Dahl (3), Matias Campbell (3), Tobias Jørengen (2), Andreas Nielsen (2),

Artiklen sidst ændret: 14. november 2019 12:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018