Nordvej og Sydvejs-bebyggelsen er stadig en ghetto, fastslår transport- og boligministeriet. Foto: Lars Johannessen

Af Niels Berg

Nøjsomhed er stadig en ghetto

– Men det overrasker mig ikke, siger borgmesteren i en kommentar til den nye ghettoliste, hvor området på Nord- og Sydvej stadig figurerer.

HELSINGØR: År efter år har skiftende regeringer præsenteret den såkaldte ghettoliste, og søndag formiddag blev den offentliggjort for tiende år i træk.

Der er 28 boligområder på den nye liste, oplyser Transport- og Boligministeriet. Det er et område mindre end sidste år. Blandt de 28 boligområder, som opfylder ghettokriterierne, er Nøjsomhed, som består af boligbyggeriet på Nordvej og Sydvej i Helsingør.

– Det overrasker mig ikke, at Nøjsomhed stadig er på listen, siger borgmester Benedikte Kiær i en foreløbig kommentar til ghettolisten.

– For Nøjsomhed slår ud på alle de fem kriterier, der måles på, og så skal der meget til for at få området af listen, fortsætter hun.

Robuste værktøjer i brug

– Men vi er jo heller ikke gået i gang med den helhedsplan, der skal få området af listen, og selv om der er gjort flere forskellige ting gennem årene, så har det ikke hjulpet, for problemerne stikker dybere end man umiddelbart kan se.

– Derfor skal der tages mere robuste værktøjer i brug, siger borgmesteren.

– Det bliver et meget stort arbejde og derfor er det ærgerligt at det blev stemt nej til helhedsplanen forleden, siger borgmesteren.

Der er tre boligområder, som ikke længere opfylder kriterierne, mens der er to nye såkaldte ghettoområder.

De tre boligområder er Gadelandet/Husumgård i København, Charlotteager i Høje Taastrup og Ellekonebakken i Viborg.

Rives ned

Korskærparken i Fredericia er tilbage på listen, fordi andelen af beboere med ikkevestlig baggrund er steget. I Karlemoseparken i Køge er andelen af dømte steget.

Listen har blandt andet betydning for, om boligområder skal rive boliger ned, og hvem der må bo i de almene boliger.

Den såkaldte ghettoliste vurderer alle almene boligområder med mindst 1000 beboere.

Områderne måles blandt andet på andelen af beboere uden for arbejdsmarkedet eller uddannelse, andelen af dømte kriminelle, samt hvor mange der ikke har anden uddannelse end grundskolen.

Antallet af udsatte boligområder er også opgjort. Det er i år på 40, mens der var 43 i 2018. Der er fortsat 15 af de “hårde ghettoområder”.

berg/ritzau

Artiklen sidst ændret: 1. december 2019 11:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu