Af Jesper Munch Nielsen

Billedgalleri: Skøn Jul på Kronborg

Der var gavepakket med mennesker på slottet i weekenden.

JUL: Vi skal helt tilbage til år 2000, før vi finder tv-julekalenderen “Jul På Kronborg”. Det var dengang, at Poul Nyrup Rasmussen var statsminister, Brødrene Olsen havde vundet det internationale melodi grand prix, Herfølge blev danske mestre i fodbold, og Øresundsbroen åbnede. Det er mange år siden, men Jul På Kronborg-temaet holder stadig.

Det står helt klart sådan en lørdag eftermiddag, hvor der var pakket med mennesker på slottet. Mange skulle til koncert med det dygtige kor Helsingør Gospel, som gav koncert i slotskirken og kom igennem en række dejlige numre – til stor begejstring for publikum.

Ude i slotsgården og nede i slottets smukke kælder var der boder til alskens indkøb. Der var der også pakket, kan man sige. For julen er jo ikke kun hjerternes, men også gavernes fest.

Efter weekenderne den 29. til 1. december og 6. til 8. december kan julefreden igen sænke sig over det flotte renæssanceslot. Men så har titusindvis af mennesker også haft mulighed for at opleve koncerter med gospel og jazz, alle boderne, juleomvisningerne, værksteder, teaterforestillinger, højtlæsning og en masse andet – ja, selv Julemanden var naturligvis på plads på Hamlets slot, hvor det gælder om at være eller ikke være i rigtigt julehumør og nyde endnu en Jul På Slottet.

Artiklen sidst ændret: 7. december 2019 15:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Husker du at give dig selv og andre i din husstand reflekser på?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu