Ups: Slotsruin var røget ud af nationalpark


Af Jesper Munch Nielsen

Gurre Slotsruin - nu snart med i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Foto: Lars Johannessen

Der er bedre tider på vej for den glemte Gurre Slotsruin.

FEJL: Gurre Slotsruin er en perle i Nordsjælland. Men den historiske attraktion var alligevel ikke med i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, da parken blev officielt afgrænset i en bekendtgørelse sidste år. Den fejl bliver rettet nu.

– Det var da også rigtig, rigtig ærgerligt. Gurre Slotsruin er virkelig en af perlerne i Nordsjælland, men den er underformidlet i dag. For nationalparken ligger der et meget fint projekt, der formidler slotsruinen bedre. Det er jo et historisk nøglepunkt, der går længere tilbage end Kronborg. Men i dag skal man jo nærmest vide, at det ligger dér, siger Christian Holm Donatzky, historiker, radikal politiker og formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø.

Artiklen sidst ændret: 9. februar 2020 13:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018