Livsfarlig situation i Tikøb: Brændefyr eksploderede


Af Niels Berg

Ejeren troede, det var en lastbil, der kørte ind i bygningen, da et brændefyr sprang i luften på en gård i Tikøb fredag aften.

TIKØB: En voldsom eksplosion rystede hele bygningen, da et brændefyr på en gård i Tikøb, Hornbækvej 460, fredag aften sprang i luften. Der blev slået alarm på 112 klokken 19.26, og klokken 20.09 havde Helsingør Kommunes Beredskab kontrol over situationen, oplyser politiet.

Ejeren af ejendommen, Kim Møller, sad omkring 30 meter fra fyret, da det sprang i luften, og han takker forsynet for, at han og heller ingen andre mennesker eller dyr var tættere på fyret i eksplosionsøjeblikket.

– For så var det gået virkelig galt, som Møller siger.

Hele længen er spoleret af eksplosionen, der ødelagde ydermure og indvendige vægge og raserede rummene. Helsingør Kommunes Beredskab blev tilkaldt, men der opstod ifølge Kim Møller aldrig nogen egentlig brand i kølvandet på eksplosionen.

Hele natten til lørdag har mandskab fra Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved været på stedet for at sikre den stærkt beskadigede bygning.

Uforklarligt

Han kan ikke give nogen plausibel forklaring på, hvorfor fyret sprang i luften.

Men det kan have været et overtryk i vandtanken, der udløste den. Trykket fra eksplosionen var ødelæggende.

Skorstensfejeren havde for nylig været på besøg for at inspicere installationen, og alle tekniske indretninger omkring det kun få år gamle fyr brændefyr skulle være i orden.

Politiet oplyser, at det ikke bliver nødvendigt med en politimæssig opfølgning på hændelsen.

Fyret stod i en bygning på gården, hvor ejeren var ved at indrette en ny bolig. Men det arbejde bliver meget stærkt forsinket.

Kim Møller vurderer, at der er sket skader for ikke under en million kroner. Den side af sagen skal nu drøftes med forsikringsselskabet.

Artiklen sidst ændret: 11. januar 2020 17:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018