Martin er på sporet af Helsingør anno 1536


Af Helsingør Dagblad

Martin Davidsen er en mand, der fordyber sig i fortiden, optræder som ridder og stadig bruger en fjerpen. Og så forsøger han at lave det første kort, der viser, hvordan Helsingør så ud under reformationen.

Af Claus Kjærsgaard

HELSINGØR: Svenskerne er lige blevet smidt ud af Krogen, Kronborg er endnu ikke bygget. Helsingør summer af spænding, for den danske kirke er ved at skifte katolicismen ud med protestantismen. Det påvirker især Helsingørs katolske karmelitterkloster, der er et omdrejningspunkt i byen, der på det tidspunkt er landets næststørste by.

Artiklen sidst ændret: 11. januar 2020 20:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018