Danske Bank i Helsingør går fri af nedskæringer


Af Kirsten Moth

Medarbejderne i Danske Banks Helsingør-afdeling går fri af sparerunden i denne omgang.

Danske Banks filial i Helsingør berøres ikke direkte af omfattende fratrædelsesordninger.

ERHVERV: Danske Bank skal skære i antallet af medarbejdere, og har derfor tilbudt 2.000 af sine 11.000 danske ansatte en frivillig fratrædelsesordning, oplyser bankens HR-chef.

– Som led i vores plan for at blive en bedre bank har vi behov for at reducere omkostningerne, så vi blandt andet kan investere markant i at blive en endnu mere digital, enkel og effektiv bank. I den forbindelse ser vi på alle omkostninger på tværs af koncernen, og det indebærer også, at vi over tid vil blive færre medarbejdere. Vi har tidligere indført ansættelsesstop, og vi har i Danmark også åbnet for muligheden for frivillige fratrædelser for medarbejdere i særligt hovedsæde- og stabsfunktioner, hedder det i et skriftligt svar til Helsingør Dagblad fra Anne Knøs, midlertidig HR-chef i Danske Bank.

Èn lokal filial

Danske Banks eneste afdeling i Helsingør, filialen er beliggende på Stengade, bliver dog ikke berørt af den igangværende fritstillingsrunde.

– Der er åbnet for muligheden for frivillige fratrædelser, men dette gælder kun i hovedsædet og i stabsfunktionerne. Det gælder ikke i filialerne. Og derfor får det ikke direkte betydning for medarbejderne i Helsingør, siger Anne Sterregaard, souschef i Danske Bank Helsingør Afdeling til Helsingør Dagblad.

Danske Bank har 24 ansatte i Helsingør.

De ansatte i Danske Bank fik beskeden i fredags, og de har nu frem til 31. januar til at beslutte, om de vil tage imod tilbuddet. Der er allerede ansættelsesstop i koncernen.

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2020 17:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018