Dronningens fødselsdag skaber trængsel i Havesalen


Af Tine Zedeler

Dronning Margrethes runde fødselsdag markeres med en række royale arrangementer i april måned. Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Regentens 80-års fødselsdag byder på en række festlige aktivitet i april måned. Også pressen er inviteret med til pressemøde i Fredensborg.

FREDENSBORG: Den 16. april 2020 er det 80 år siden, at Hendes Majestæt Dronningen kom til verden på Amalienborg som datter af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid. Den runde fødselsdag markeres med en række begivenheder, oplyser Kongehusets Kommunikationsafdeling, som netop har sendt programmet ud for, hvad der kommer til at ske, som bliver en “festligholdelse af Danmarks statsoverhoveds liv og gerning”.

Udstilling om Margrethes liv

Dronningen holder blandt andet pressemøde i Havesalen på Fredensborg Slot, hvor der nok skal blive trængsel. Det sker den 3. april.

Dagen før, den 2. april, deltager dronningen i åbningen af udstillingen “Dronningens ansigter” på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Udstillingen portrætterer Dronningens liv, virke og særlige interesser. I udstillingen vises film, dragter og scenografiske elementer samt en lang række portrætter.

Den 14. april kører dronning Margrethe i karet fra Amalienborg til Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor Majestæten sammen med den kongelige familie og inviterede gæster overværer en gallaforestilling, der transmitteres på DR1.

Endnu en milepæl

– 80-års fødselsdagen bliver endnu en milepæl i monarkens lange gerning for Danmark, og mærkedagen vil gennem flere programpunkter markere den særlige forbindelse mellem monarkiets tusindårige historie og det moderne Danmark, som Majestæten udgør. Med sit virke repræsenterer Dronningen Danmark udadtil, ligesom Majestæten og den kongelige familie året rundt samler danskerne indadtil, oplyser Kongehusets Kommunikationsafdeling.

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2020 18:31

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018