Skal du med: Kæmpe gåfælleskab er tilbage i Helsingør


Af Kirsten Moth

Den 23. februar er der igen træningstur i og omkring Helsingør. 1000 mennesker har allerede meldt sig interesserede.

GÅ: Gå, det store gåfællesskab hvor op mod 4000 mennesker sidste år i juni deltog i en “Gåtur langs kysten”, fra København til Helsingør, kommer snart til Helsingør igen.

Den 23. februar er der træningstur med start fra pladsen ved Kulturværftet, hvorfra man går ud på en 25,7 kilometer lang rute. Indtil videre er der 480 deltagere, og 1.200, der er interesserede.

– Denne gang har vi tilrettelagt en tur, hvor vi går både ude i naturen og oplever byliv i de gamle gader i Helsingør. Vi kommer også højt op, til Kongens Have, til Marienlyst Slot og hen langs Lappen. Nu håber vi på dejligt vejr på dagen, siger Jakob Amsgaard, der sammen med en af sine venner fandt på ideen med at gå fra København, hvor de bor nu, og hjem til Helsingør, som er deres barndomsby.

Nye og faste

De gik selv turen, og efter de havde skrevet om turen på de sociale medier, opstod der interesse fra flere sider om at gå med. Og pludseligt gik flere tusinde mennesker op ad Strandvejen fra København mod Helsingør i et fællesskab, hvor folk rydder op efter sig selv, og hvor det ikke koster en krone at være med. I mellemtiden har der været arrangeret flere træningsture rundt omkring i København.

– Man skal bare møde op og gå med. Så langt man kan og vil eller på hele ruten. Det bestemmer man selv. Efterhånden er der mellem 800 og 1000 med på hver træningstur. Der er opstået en fast kerne af gå-glade, men der kommer også hele tiden nye til. Blandt andet ser vi flere og flere mænd, hvor det i starten mest var kvinder, der gik, siger Jakob Amsgaard.

I år bliver det den 16. maj, hvor det store gåfællesskab mødes på Kongens Nytorv i København og går op ad Strandvejen til Helsingør på den 45 kilometer lange rute.

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2020 17:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018