FC Helsingør trimmer truppen


Af Andreas Mayerhofer

Emil Erbas (tv.) er færdig i FC Helsingør. Det samme gælder for fire nordamerikanske periferi-spillere. Foto: Claus Birch

FODBOLD: Der er uddelt løbepas til fem af FC Helsingørs kontraktspillere, så de kan komme videre i karrieren, da der ikke umiddelbart var udsigt til spilletid i 2. divisions førerhold.

Ifølge en pressemeddelelse er der sagt farvel til de to canadiere Kunle Dada-Luke og Kembo Kibato, amerikanerne Aydan Bowers og Jeremy Rafanello, samt danske Emil Erbas.

Direktør Jim Kirks forklarer beslutningen:

– Vi har her i vinterpausen haft en del møder i den sportslige ledelse om truppens tilstand og fremtidsperspektiverne i den. De fire nordamerikanske spillere blev oprindeligt signet til at spille under vores forhenværende træner Omid Namazi, der spiller en lidt anden type fodbold, end vi som klub ønsker at spille fremadrettet. Alle fire har fået en ærlig chance for at vise sig frem for Morten Eskesen i den daglige træning, og de har alle leveret en god og professionel indsats.

– Ingen af de fire har imidlertid fået spilletid i efteråret, og vi har i samråd med spillerne og deres agenter blevet enige om, at både de og FC Helsingør er bedre stillet ved at de kan komme ud og søge muligheden for at spille fast andre steder, frem for at de skal bo tusindvis af kilometer hjemmefra uden at være i betragtning til regelmæssig spilletid, fortsætter Kirks.

Der vil stadig være et nordamerikansk islæt i FCH, da Chris Cortez stadig indgår i førsteholdstruppen, og han for alvor får mulighed for at vise sine kvaliteter til foråret, hvor han er spilleberettiget.

red.

Artiklen sidst ændret: 14. januar 2020 17:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018