Transport står for 46 procent af CO2-udledning i Helsingør. Derfor er det godt for både klimaet og kommunen, der vil have nedsat udledningen, at få flere til cykle.

Af Jesper Munch Nielsen

Ny plan: Nu skal Helsingør op på jern-hesten igen

Politikerne har vedtaget en ny cyklistplan, der sætter fokus på bedre cyklist-forhold.

PLAN: Helsingør Kommunes indsats for at fremme cyklismen lokalt er punkteret. Færre borgere cykler, og flere er utilfredse med forholdene for cyklister. Nu har Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø vedtaget en ny Cyklistplan 2020-2030, der skal vende udviklingen og få folk og kommunen op på jern-hesten igen.

Efter en række år, hvor cyklismen i Helsingør havde medvind, er antallet af cyklister faldet i de senere år. Undersøgelser viser blandt andet, at helsingoranere giver udtryk for stigende utilfredshed med cykelstierne – både i forhold til cykelstiernes udbredelse og deres måske miserable tilstand.

Artiklen sidst ændret: 14. januar 2020 15:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Husker du at give dig selv og andre i din husstand reflekser på?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu