Stofrester bliver til fine baby-tæpper


Af Helsingør Dagblad

Frivilligcentrets flittige hænder undgår stofspild, og det er de glade for i Mødrehjælpen.

HELSINGØR: Der sprang et par champagnepropper, da fire stolte damer mandag var på besøg i Mødrehjæplpens børnetøjsbutik på Stengade for at aflevere de første ti håndsyede barnevognstæpper.

– Vi undgår stofspild, forklarer de, for tæpperne er syet af rester fra produktionen af “hjertepuder” til brystkræft-patienter. Dem er der en anden gruppe, der sidder og syr i Frivilligcentrets kreative værksted.

– Vi har symaskiner og forskellige andre remedier til rådighed i Frivilligcentret, men vi kan altid bruge mere stof, og vi har også brug for donationer, så vi kan købe tråd og vatplader til de quiltede tæpper, siger sydamerne.

Der går faktisk rigtig meget tråd til sådan nogle tæpper – og meget tid. Gerne 20-30 timer til hvert tæppe.

Aktiv mødrehjælp

Barnevognstæpperne er lavet i flere forskellige mål og forskellige farver og mønstre – som det nu passer det de stofrester, der er til rådighed. Dem får Mødrehjælpen nu mulighed for at lægge oven i de startpakker, der bliver delt ud til vanskeligt stillede nybagte mødre.

Det er jordemødrene og sundhedsplejerskerne i Helsingør og Fredensborg Kommuner, der visiterer mødre til en startpakke, når de vurderer, at der er et særligt behov. Og Frivilligcentrets systue tager glad imod flere gode bomuldsstoffer i forskellige farver og mønstre.

Hver en stump bliver udnyttet, forsikrer damerne. Af de mindste rester bliver der lave stofbolde med indbyggede bjælder. Som endnu en lille ekstra ting til startpakkerne.

Der er i øvrigt også plads til flere flittige hænder på syholdet, som mødes hver mandag klokken 13-16 i Frivilligcentret, Kronborgvej 1 C, 2. sal.

Artiklen sidst ændret: 14. januar 2020 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018