Verdens første: Udelukkende certificeret fisk og skaldyr


Af Kirsten Moth

Forsea, der sejler på overfarten Helsingør-Helsingborg, bliver som verdens første rederi miljøcertificeret.

ForSea på Helsingør-Helsingborg-overfarten bliver det første rederi i Danmark og Sverige som officielt miljøcertificeres og verdens første rederi, som udelukkende serverer fisk og skaldyr, der er fanget bæredygtigt.

HELSINGØR: I næsten et år har ForSea drevet verdens første højintensive batteridrevne færgelinje.

Nu udvider rederiet sin grønne omstilling ved som det første rederi i verden kun at servere certificerede fisk og skaldyr fra bæredygtigt fiskeri i færgernes restauranter.

ForSeas omstilling til batteridrift har været en stor gevinst for luft- og havmiljøet i Øresundsregionen, og det har skabt overskrifter verden over. Hos ForSea fortsætter arbejdet med at drive og udvikle en

bæredygtig færgefart parallelt med, at der også sættes klare mål på andre områder. Det handler blandt andet om at mindske energiforbruget og at tilbyde en klimasmart og bæredygtig menu til gæsterne ombord.

Målet er nået

Et mål har været at blive MSC/ASC-certificeret og kun tilbyde certificerede fisk og skaldyr på færgerne.

Det mål er nået, da ForSea nu er certificeret og overholder alle sporingsstandarder. Og fra januar 2020 serverer ForSea som det første rederi i verden kun certificerede fisk og skaldyr fra bæredygtigt fiskeri.

Certificeringen betyder i praksis, at man kan spore fisken hele vejen tilbage til havet, og processen inkluderer bl.a. kontrol af leverandører, særlige rutiner ombord og uddannelse af personalet.

Alt sammen for fuldt ud at kunne efterleve de krav, certificeringen stiller og samtidig være gode ambassadører for bæredygtigt fiskeri.

– Vi er meget stolte over, at vi nu har nået endnu et mål. Vi arbejder konstant på at indfri mål på vores grønne rejse. Og at vi nu som det første rederi i Danmark og Sverige er blevet certificeret, føles utroligt godt. At vi derudover er det første rederi i verden, der udelukkende serverer MSC- og ASC-mærkede fisk, føles stort. I vores sømandshjerter glæder vi os over alle de fremskridt, vi gør for at sætte så lille et miljømæssigt aftryk som muligt for de kommende generationer, siger Johan Röstin, CEO på ForSea.

Linnéa Engström, MSC Programdirektør i Skandinavien og Østersøregionen siger:

– MSC ser positivt på, at ForSea vælger at gøre en forskel ved at certificere deres restauranter, og vi håber, at flere følger efter. Det er vigtigt, at virksomheder påtager sig deres ansvar og bidrager til et levende hav for de fremtidige generationer.

Artiklen sidst ændret: 14. februar 2020 11:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018