Stærk FCH-attitude mod Fremad Amager


Af Andreas Mayerhofer

U19-spilleren Anosike Ementa udlignede for FC Helsingør i træningskampen mod Fremad Amager. foto: Claus Birch

FCH kom flot tilbage i årets første træningskamp og fik fortjent uafgjort mod 1. divisionsklubben Fremad Amager.

FC Helsingør – Fremad Amager 2-2 (0-2)

0-1 Lukas Engel (6.)

0-2 Lukas Engel (13.)

1-2 Lucas Haren (61.)

2-2 Anosike Ementa (85.)

Tilskuere: 225

FODBOLD: Det har været småt med reel modstand det meste af efteråret, men lørdag fik FC Helsingør så en forsmag på, hvad der forhåbentlig venter efter sommerferien i 1. division. Et stærkt Fremad Amager-mandskab åbnede årets række af træningskampe og lagde hårdt ud.

Efter mindre end et kvarter førte gæsterne 2-0 på hurtige omstillinger. Begge kørt igennem FCH’s venstrekant, hvor den tidligere FC Helsingør-spiller Pierre Larsen satte god fart. Gæsternes anfører, Lukas Engel, udnyttede kynisk, at FCH med U19-spilleren Alexander Bouaziz i det centrale forsvar ikke så helt dirkefrit ud.

Cheftræner Morten Eskesen havde valgt at se bort fra en lille håndfuld af efterårets faste støtter i skikkelse af Christoffer Petersen, Thomas Kristensen, Andreas Holm og Daniel Norouzi.

– De har trænet fint med, men har alle lidt småskavanker. og så tager jeg ingen chancer. Havde det været en oprykningskamp så havde de spillet, men nu valgte jeg i stedet at kigge lidt på nogle andre spillere, sagde Eskesen.

To prøvespillere i aktion

Blandt de nye ansigter var to prøvespillere. Den 22-årige kroatiske Roko Nakic aMT Oliver Kjærgaard, der senest har spillet i norske Tromsø, men også har en fortid i Lyngby. De startede på hver deres kant og efterlod et fint indtryk.

– De gjorde det fint begge to og viste mig dét, som jeg også har set til træning. De faldt godt ind i spillet og kan begge dække flere pladser, lød det fra Morten Eskesen.

Begge hold skiftede flittigt ud i pausen, og det slap FC Helsingør bedst fra. Der var anderledes tempo på de sidste 45 minutter, hvor gæsterne dog ret beset også stillede et svagere hold. Det udnyttede Lucas Haren til at score et af sine sjældne mål efter en times spil, og minuttet efter var Jeppe Kjær tæt på at udligne.

FCH havde flere gode muligheder, men det største tilfaldt dog gæsterne efter 77 minutter, da Hans Christian Bonnesen begik et noget unødvendigt straffespark. Den bommert klarede den unge reservekeeper Frederik Rej-Rosenkvist dog i fin stil, da han i to omgange klarede straffesparket fra Réda Rabei.

Størst og mindst

Hjemmeholdet pressede på mod slutningen og fortjent blev det 2-2 med fem minutter tilbage. Under stor jubel fra det medlevende publikum fik banens største spiller, U19-holdets Anosike Ementa, sendt bolden i nettet efter godt opspil fra de to mindste, Jeppe Kjær og Carl Lange.

– Det vigtigeste var, at vi fik god træning og ingen spillere skadet. Men det er klart, at jeg også er glad for, at vi viser en god indstilling. Jeg kigger rigtig meget på attitude og det vigtigste for mig er, at vi som hold ikke falder sammen når vi har modgang. Jeg synes vi spiller med mod og brystet fremme, roste Morten Eskesen.

FC Helsingør, 1. halvleg: Christoffer Monty – Ricki Olsen, Alexander Bouaziz, Nikolaj S. Hansen, Frederik Bay – Oliver Kjærgaard, Anders Holst, Elijah Just, Roko Nakic – Alexander Holst, Nicolas Mortensen.

FC Helsingør 2. halvleg: Frederik Rej-Rosenqvist – Mathias Christensen, Jonas Henriksen, Hans Christian Bonnesen, Frederik Bay (65.: Tobias Christiansen) – Lucas Haren, Oliver Kjærgaard, Frederik Juul Christensen, Carl Lange – Roko Nakic (65.: Anosike Ementa), Jeppe Kjær.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2020 17:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018