Hyldest til både den synlige og den usynlige hjælp


Af Helsingør Dagblad

Gæsterne tager dem måske for givet, men Museerne Helsingør ved godt, hvor værdifuld den frivillige hjælp er.

HELSINGØR: – Morten fra Hammermøllen har brug for en kasserer, lyder opfordringen fra talerskamlen, hvor Michael Mathiesen står, og det er ikke kun for sjov, han siger det.

“Stillingsopslaget”, som kom under Michael Mathiesens hyldesttale til museernes frivillige, er nemlig et godt eksempel på de mange funktioner, som frivillige udfylder for museerne i Helsingør Kommune.

– Vi har mange både synlige og usynlige kræfter, der hjælper os, siger museumschef Maibritt Bager, der selv som eksempel peger på, at man får frivillig hjælp fra en juridisk rådgiver. Det er også frivillige, der er med til at vise rundt på Værftsmuseet og i Skibsklarerergården, ligesom andre hjælper med at forske, registrere og digitalisere materiale bag kulisserne.

Det er også en frivillig systue og eventgruppe, der er omdrejningspunktet i arbejdet med Sundtoldsmarkedet, mens Flynderupgård er godt hjulpet af frivilligt arbejde i såvel sylte- som håndværksgruppen.

Alene til Sundtoldsmarkedet er 450 frivillige i arbejde.

Der kunne nævnes mange andre eksempler, og mandag blev den frivillige indsats hyldet ved nytårskuren.

– Vi kan ikke undvære frivilligt arbejde, sagde Michael Mathiesen og fortalte, at politikerne i 2020 og i de kommende år vil have fokus på at give det frivillige arbejde de bedste betingelser.

Godt modtaget

Netop det er et nøglepunkt for mange frivillige.

Henriette Bach er frivillig i Aktivitetscenteret Hamlet, spiller med i Hammermøllens teatergruppe og var i år for første gang med til Sundtoldsmarkedet, hvor hun stod i pandekagehuset.

– Når man bliver godt modtaget, får man lyst til at være med til mere, siger hun.

Det er Hanne Højland helt enig i. Hun er også aktiv i Hammermøllens teatergruppe og er også med, når der er Sundtoldsmarked, og til Kulturjagten og fremhæver ligesom Henriette, at det også er en bonus, at man møder andre folk, der ligesom de selv har en positiv indstilling til arbejdet.

Plads til 15 øl

Blandt de mange ting, som frivillige har lavet i 2019, er en rekreation af de legendariske muleposer fra Helsingør Skibsværft. Til nytårskuren fremviste kulturudvalgets formand Michael Mathiesen stolt den pose, han som den første fik.

Han fortalte, at posen nemt kunne rumme en bærbar, en oplader, mobil og noter.

Man kom dog lidt tættere på den originale funktion, da en af kurgæsterne bemærkede, at der også kunne være seks øl i den.

– Seks øl? Amatør. Der kan være 15 i den, erklærede Michael Mathiesen.

Artiklen sidst ændret: 27. januar 2020 17:36

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018