Tre teams valgt: Arkitekter er i gang på stadionareal


Af Jesper Munch Nielsen

Det er her på Nordre Strandvej, Helsingørs gamle stadion ligger. I fremtiden skal området sælges til boligbyggeri. Foto: Lars Johannessen

Udviklingen af en enestående Helsingør-perle bliver nu for alvor påbegyndt.

BYGGERI: Et kommende boligbyggeri på det område ved Sommariva, hvor det gamle Helsingør Stadion ligger, er et af de mest omtalte udviklingsprojekter i Helsingør. Nu har Helsingør Kommune udvalgt de tre arkitektteams, der på kommunens vegne skal udforske mulighederne i arealet ved Nordre Strandvej.

De tre hold er nu prækvalificeret til at deltage i en arkitektkonkurrence, som skal være afsluttet næste forår for det cirka 100.000 kvadratmeter store område. Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad har politikerne lagt sig fast på, at boligbyggeriet ved stadiongrunden skal være tæt-lavt og luftigt og det modsatte af massivt – med en bebyggelsesgrad nede på 30 til 40 procent.

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2020 09:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018