FC Helsingør laver aftale med svensk angriber


Af Andreas Mayerhofer

Svenske Teddy Bergqvist skriver kontrakt med FC Helsingør og rejser med på træningslejr.

FODBOLD: Det tog kun den svenske angriber Teddy Bergqvist et par træninger og tre mål i et par venskabskampe at overbevise om, at han skulle have en plads i FC Helsingørs 2. divisionstrup.

– Det er en meget dygtig angriber, som vi har kigget på et stykke tid, og nu var muligheden der, og så slog vi til. Han er en stærk spiller, der er en virkelig god afslutter, siger FCH’s chefscout Brian Gellert.

Der er allerede tre fuldblodsangribere i truppen, hvor 2. divisions to topscorere Nicolas Mortensen og Jeppe Kjær formentlig står først for til spilletid, men amerikanske Chris Cortez har fået sin spilletid og har et udtalt ønske om at snuppe spilletid i foråret. Den skal han altså nu også kæmpe med Teddy Bergqvist om. Den 20-årige svensker har i alle sine ungdomsår spillet i storklubben Malmö FF, inden han for et år siden rykkede til Kristianstad i de lavere divisioner.

Det virker umiddelbart som om, at FC Helsingør er mere end polstret i offensiven, hvor der også huserer spillere som Lucas Haren og Anders Holst.

– Vi kommer til at få et forår med mange kampe, og vi skal være parate hver eneste kamp. Det er rettidig omhu, siger Brian Gellert.

Det er ikke oplyst, hvor længe Bergqvists kontrakt med FCH er.

Til sommer er der til gengæld kontraktudløb for de øvrige angribere.

Er det for at være klar til et farvel fra de nuværende spillere, at I har hentet Bergqvist.

– Nej, det er for at være bedst muligt rustet til foråret, konstaterer Gellert.

Efter et år i Kristianstad er Teddy Bergqvist parat til næste skridt. At det bliver i Helsingør glæder svenskeren.

– Allerede efter få dage kunne jeg mærke, at det her er en klub, der passer godt til mig og som vil kunne rykke min karriere. Det er et hold, der spiller meget angrebsivrigt fodbold, og som angriber er det jo skønt. Jeg skal spille på et boldbesiddende mandskab, og det er FC Helsingør, siger Teddy Bergqvist i forbindelse med sin kontraktunderskrivelse.

At det handler om den tredjebedste række, lægger han ikke så meget i.

– FC Helsingør er for mig at se for gode til den division, klubben er i nu, men der er store ambitioner, og det vil jeg være en del af, siger FC Helsingørs nyeste spiller.

Teddy Bergqvist flyver fredag morgen på træningslejr i Tyrkiet med resten af holdet.

Artiklen sidst ændret: 6. marts 2020 18:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018