Klumme: Find modet og dyp dig i det kolde vand


Af Helsingør Dagblad

Arkivfoto. Vintterbadere. Foto: Torben Sørensen

Åh februar – årets korteste måned. Ikke længere den koldeste, men den absolut korteste måned. I år er februar måned dog lidt længere, end den plejer, fordi 2020 byder på et skudår.

Af: Louise Manstrup

Hvad betyder årets korteste måned egentlig. For mig personligt betyder den korte februar måned, at lyset er vendt tilbage, og dagens længde er tiltaget med tæt på 2 gode timer.

I denne måned er det ikke altid, at man fornemmer, at dagen er tiltaget – ihverttilfælde ikke i morgentimerne.

Det er stadig meget mørkt om morgenen. Om eftermiddagen har jeg mere en fornemmelse af, at dagen er tiltagende, hvilket også afspejler sig i væsentligt færre lyskæder i bybilledet i forhold til december og januar måned.

Det her med lyset i morgentimerne, det optager mig, fordi lysfesten og glæden ved at se lyset i horisonten giver mig helt enormt meget energi.

På de sociale medier kan jeg se ,at det ikke kun er mig, der næres af lyset og særligt lyset, der spejler sig i Øresund.

Det siges, at dagslys har en positiv indflydelse på vores døgnrytme, humør og også vores immunforsvar.

Uden dagslys fungerer vores kroppe ikke optimalt, ligesom en af de vigtigste sanser – evnen til at se, kræver dagslys.

Og ja, der er ingen tvivl om, at særligt morgenlyset har en kæmpe indflydelse på mit humør.

Jeg starter ganske enkelt dagen bedre, hvis jeg har fået et lysfix, end hvis dagen er begyndt med gråvejr eller regn og blæst. Selvom vind i håret også kan være godt indimellem, så kan blæst og regn bare ikke det samme som morgensollys.

Mange af mine klummer har handlet om glæden ved inkluderende fællesskaber og glæden ved at dyppe kroppen i havet, hver dag året rundt.

I de sidste mange år har jeg hver eneste morgen året rundt hoppet i Øresund omkring kl. 7.00 om morgenen. Nogle gange sammen med andre skønne morgenbade-damer, andre gange helt alene.

Der er ikke to morgener, der er ens.

Netop februar måned er en helt fantastisk og meget særlig måned, måske fordi december og januar har været totalt mørke.

Her i februar måned kan vi hver morgen kl. 7.10 langt ude i horisonten ane, at der faktisk er en sol, der har tænkt sig at stå op i løbet af en times tid.

Det er en meget speciel oplevelse, for hjemme i min have er der bare mørkt i mørkt kl. 7.10 i februar måned. På Langebro er lyset helt fantastisk og giver en tro på, at også i dag titter solen frem.

Februar er årets sidste vintermåned, og når du læser denne klumme, er der 17 dage til foråret begynder.

Altså ifølge kalenderen.

Der har tidligere været milde december og januar, og så er frosten pludselig sat ind i både februar og marts måned. Jeg har det også ret godt med frost og meget gerne i februar måned.

Frost giver nemlig også morgenlyset et tvist og gør morgendyppet i Øresund til en helt særlig oplevelse, fordi luften så er noget koldere end vandet.

Du har sikkert regnet ud, at det ikke bare er lyset, men også det kolde vand i Øresund, der påvirker mit humør.

Både lys og havvand styrker immunforsvaret og er med til at holde kroppen sund og rask, så hermed en opfordring til at søge mod vandet i de tidlige morgentimer, og har du modet, så skulle du prøve at dyppe dig i det kolde vand.

Artiklen sidst ændret: 12. februar 2020 07:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018