Stor begejstring: Burde være et dagligt syn


Af Niels Berg

Torsdag patruljerede to betjente i Helsingør centrum på hesteryg. Det beredne politis opdukken i gågaderne blev et tilløbsstykke.

POLITIHESTE: At dømme efter reaktionerne blandt de gående på Stengade burde patruljerende politibetjente til hest være et dagligt syn i byens gader og stræder.

Begejstringen var næsten udelt. Folk flokkedes omkring Keane og Inzaghi og deres ryttere Mie og Jeanette fra Københavns Politi, da de skridtede ned gennem gågaderne torsdag formiddag.

Mobiltelefonernes kameraer blitzede, ferieramte familier stoppede op for at lade ungerne klappe hestene på mulen, andre fik sig en sludder med de to betjente, og pludselig begyndte en beboer at smide gulerødder ned til de flotte gangere fra sit stuevindue.

Ja, det var for en stund ikke de mange gode tilbud i butikkernes udstillingsvinduer, der kaldte på de gåendes interesse, men derimod de hestebårne betjente fra Københavns Politis Rytteriafdeling, som var på fransk visit i gaderne.

Panserbasser til hest

– Vi er blevet taget helt utrolig godt imod her i Helsingør, sagde den ene af de to betjente, Mie, fra sin ophøjede position, mens Keane, hendes irske sportshest, lettere utålmodigt skrabede hovene mod gågadefliserne.

– Det er helt tydeligt, at borgerne gerne vil se politiet i bylivet, men indtil videre har vi ikke haft grund til at skride ind over for ulovligheder under vores tur, sagde hun, mens bilerne kørte omkring hestene i gågaden uden for det tilladte tidsrum.

For det var ikke kun en paradeforestilling. De to betjente var i tjeneste og fungerede i princippet som “panserbasser” til hest.

Stor tryghedsfølelse

– Jeg synes, det er hyggeligt, sagde Line Schmidt fra Helsingør.

– Det er et smukt syn, og så giver det mig en stor følelse af tryghed, fortsatte hun.

De to ryttere har selv trænet deres heste, som er vallakker, kastrerede hingste, og hestene er, som nogen måske allerede har gættet, opkaldt efter fodboldspillere. Hestene skal have et roligt temperament og i sagens natur ikke fare sammen ved pludselige bevægelser og lyde.

– Hestene er ikke som sådan farlige at komme i nærheden af, men de skal omgås med respekt, og hvis et barn kommer ind under dem, kan de godt finde på at rykke sig, siger Mie.

Kan se ind over hækkene

Betjentenes høje position betyder, at de kan se langt og komme hurtigt frem, hvis situationen skulle kræve det.

Og, undskyld os, men de vil altid være et mulehår foran forbryderne. Når betjentene patruljerer i villakvartererne, kan de skue ind over hækkene og se, hvis der skulle være indbrudstyve på spil i de små hjem.

Men hvad med hestepærerne? Ja, dem har kommunen lovet at tage sig af, men besørger dyrene i rendestenene, kan pærerne blive liggende.

Som nævnt var det ridende nærpoliti blot på en kort torsdagsvisit i Helsingør, men de vender tilbage. Hvornår er der ingen, der ved, men der er ikke skyggen af tvivl om, at de allerfleste gerne så dem i gaderne hver eneste dag.

Artiklen sidst ændret: 13. marts 2020 14:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018