Mørk motorvej: Helsingør-bilist tæt på at køre galt


Af Claus Kjærsgaard

Vejdirektoratet har slukket lamper på motorvejene, og det skabte tirsdag aften en farlig situation.

TV 2 Lorry fortæller at manglende motorvejslys var tæt på at få rutineret bilist involveret i trafikuheld.

HELSINGØR: Søren Blarke fra Helsingør var tæt på at blive involveret i et trafikuheld, da han skulle køre til København for at hente sin kæreste tirsdag aften.

Så tæt, at det for alvor gik op for ham, hvad han mener om Vejdirektoratets beslutning om at slukke for lyset på strækningen.

– Det var helt sort, og kombineret med regn- og haglvejret kunne man ikke orientere sig på nogen som helst mulig måde. Jeg når kun lige at få bremset ned med få centimeters afstand fra to andre biler, der var kørt ind i hinanden, fortæller han til TV 2 Lorry.

Uheldet mellem de to biler skete på Helsingørmotorvejen i sydgående retning omkring Lyngby, og hvis ikke det var for hans mange års erfaring som motorvejspendler og ministerchauffør, er Søren Blarke sikker på, at også han var kørt galt.

– Jeg er meget opmærksom, når jeg kører, og opmærksom på at køre med vinterdæk og lignende. Så det reddede mit liv i går.

I efteråret besluttede Vejdirektoratet at spare på strømmen og slukke for lamperne på Helsingørmotorvejen i et et-årigt forsøgsprojekt.

Men efter gårsdagens uheld er Søren Blarke bange for, det skal koste liv, før beslutningen ændres.

– Jeg håber, at Vejdirektoratet allerede i aften går ned og tænder for den rigtige kontakt, så vi kan få lyset tilbage på motorvejen. Man kan ikke køre med langt lys som på motorveje i andre dele af landet, når der er så meget trafik på motorvejene omkring København, så derfor er der et behov for gadebelysningen, siger han til TV2 Lorry.

Ingen planer om at tænde igen

Hos Vejdirektoratet begrunder man de slukkede lamper med besparelser, da lysene på motorvejene i Storkøbenhavn svarer til forbruget i 650 parcelhuse.

Derudover er belysningen på de strækninger, der er blevet slukket for, – ligesom på andre mørklagte landsdele – ikke nødvendig for trafiksikkerheden, lyder det, ifølge TV 2 Lorry.

– Sker der en voldsom stigning i antallet af færdselsuheld med og uden tilskadekomne, som man kan tilskrive, at vi har slukket lyset, så skal det selvfølgelig tændes igen. Men på nuværende tidspunkt er der ikke noget, der, mig bekendt, er begrundelse for, at v skal afbryde forsøget i utide, siger Michael Aakjer Nielsen.

Spørger man Søren Blarke, der i går var tæt på at køre galt, bør Vejdirektoratet hurtigst muligt komme på andre tanker – inden det for alvor går galt.

– Jeg tror, det er bedre at få tændt noget lys igen, end det er at slå folk ihjel. For det er ikke det værd, hvis Vejdirektoratet kun kan spare lidt småpenge i deres samlede budget i form af 200.000 kroner eller noget på at slukke for lyset, siger han til TV 2 Lorry.

Artiklen sidst ændret: 13. marts 2020 06:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018