Vi går kærligheds-amok: Det bliver den vildeste valentinsdag nogensinde


Af Kirsten Moth

Lokale blomsterforretninger har indkaldt ekstra medarbejdere til valentinsdag, hvor hundredvis af buketter skal sendes ud.

Af

HELSINGØR: Bunker af grene, grønt og blomster i alverdens farver og former fylder her til morgen blomsterbinder-bordene rundtomkring i baglokalerne hos blomsterhandlerne i Helsingør Kommune. Der bliver snittet, klippet, studset og bundet hundredvis af buketter.

Ekstra personale er kaldt ind mange steder, og det sidste døgn er der blevet bundet buketter, forberedt udbringning, taget imod bestillinger, og nu venter så “kærlighedens dag” fredag den 14. februar. Valentinsdag, der i år har vokset sig vildere og større end nogensinde tidligere.

– Engang sagde vi jo, at det var amerikanske tilstande, som var kommet ind i landet, og som vi i hvert fald ikke ville have noget med at gøre. Og nu er valentinsdag fuldstændig eksploderet. Den er endnu ikke på højde med mors dag, men den er da stærkt på vej deropad, siger Jan Mathiesen, indehaver af Blomsterhjørnet i Espergærde Centret.

10 blomsterbindere i gang

Her er der 10 blomsterbindere på, hvilket er dobbelt op på den normale besætning. 300 buketter er foreløbig klar. Det samme er tre biler, der skal køre dem ud. Til private hjem, til kontorer og til arbejdspladser.

– Man kan godt sige, at presset vokser rundtomkring. Hvis én får, jamen, så vil man jo også gerne selv have en buket eller en rose. Man får let følelsen af, at det er lidt fedtet, hvis man ikke får noget på denne dag. Allerede fra forrige år til sidste år voksede den her tradition virkelig meget, siger Jan Mathiesen.

Fars dag halter stadig langt efter, men er dog også begyndt at komme lidt med.

– Nu er der jo mulighed for at give andet end blomster. Chokolade, vin, syv forskellige danskproducerede øl og den slags er også i spil, og så kan mændene også være med, siger Jan Mathiesen.

Flest unge

I Blomsterbutikken på parkeringspladsen ved Kvickly i Stjernegade hersker der også travlhed. Fire blomsterbindere er i gang og forbereder på forhånd ca. 100 buketter. I løbet af fredagen vil bestillingerne også strømme ind.

– Valentinsdag er eskaleret helt vildt i år. Jeg tror, det også skyldes de sociale medier. Det er mest de unge, der køber blomster, men der er da også ældre sådan fra 30-40 år og opefter, der kommer ind, siger Tine Jensen.

I Sille H i Bycentret i Helsingør er det den røde farve, der er allermest populær til den valentinsdag, der også vokser markant her i forretningen.

En dyr fornøjelse

– Det er en mere og mere populær tradition. Og vi oplever, at det er mange forskellige mennesker, der gerne vil sende blomster eller andet til en, de holder af. Vi har hemmelige beundrere, der vil holdes anonyme, og som sender buketter. Vi har veninder, der sender til deres veninder for at trøste dem, hvis de står alene, siger butikschef Simon Hansen.

I Blomsterhuset på Stjernegade ser de også flest unge til valentinsdag.

– Jeg er spændt på, hvordan salget går, for jeg er chokeret over de priser, vi oplever i år. Normalt har jeg et bundt roser til 75-100 kroner for 10 stk. På valentinsdag koster de 270 kroner, siger Mehtap Yücel.

Artiklen sidst ændret: 14. februar 2020 08:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018