Buschufføren stoppede lommetyve ved stationen


Af Pernille Hermann

En årvågen buschauffør opdagede, at to mænd var ved at tømme lommerne på en ventende passager. Foto: Lars Johannessen

HELSINGØR: En chauffør på Strandvejsbussen 388 var dagens helt, da han fredag eftermiddag opdagede et lommetyveri blandt de ventende passagerer.

Politiet fik anmeldelsen klokken 14.27 og var hurtigt fremme, og da var det lykkedes den garvede chauffør på ruten at få fat på en af tyvene og holde ham tilbage, mens en anden havde held til at stikke af.

Episoden skete lige ved bussens holdeplads i busterminalen på Jernbanevej ved Helsingør Station, tæt på legepladsen i Strandgade.

Den tilbageholdte viste sig at være en 62-årig udlænding, der har indrejseforbud i Danmark. Ved et grundlovsforhør lørdag blev han derfor fængslet i to uger med en dobbelt sigtelse for tyveri og ulovlig indrejse.

Voldsom butikstyv

En 26-årig fra Helsingør bliver sigtet for både butikstyveri og besiddelse af hash, efter at han fredag klokken 20.30 stjal alkohol og energidrikke i Kvickly i Prøvestenscentret.

Da personalet ville holde ham tilbage, gjorde han så voldsom modstand, at politiet i første omgang satte ham fast for røveri. Det førte så også til en rutinemæssig ransagelse på bopælen, hvor man fandt et mindre kvantum hash, dog kun til eget forbrug.

I løbet af lørdagen valgte politiet at frafalde sigtelsen for røveri, hvorefter manden blev løsladt uden grundlovsforhør. Han vil dog stadig blive straffet med bøde eller fremstillet i retten på et senere tidspunkt.

Artiklen sidst ændret: 15. februar 2020 18:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018