Arrangør af gåfælleskab : Jeg er superglad


Af Tine Zedeler

Flere end 1000 mennesker har her til formiddag taget vandrestøvlerne på for at gå en rute på omkring 25 kilometer fra Kulturværftet i Helsingør langs kysten og videre ind over land.

Af

HELSINGØR: Det var et imporende opbud af mennesker, der her til formiddag mødtes foran Kulturværftet for at være en del af gåfællesskabet ” En gåtur langs Kysten”. En rute der går fra Helsingør, hvor deltagerne også får set lidt af byen videre langs Strandvejen til Snekkersten og ind over land til Hellebæk og tilbage igen.

For initiativtager Jakob Amsgaard var det et syn, der varmede hjertet i særlig grad. Mange har nemlig taget turen helt fra København for at mødes i hans barndomsby.

– Jeg er superglad for at så mange gider komme til Helsingør for at gå. Helsingør er min barndomsby, og vi har så mange smukke steder at byde på. Lige nu går vi Kongens Have. Det er helt fantastisk at se så mange mennesker, der går foran og bagved os.

Godt for krop og sjæl

En af dem der er deltager i gåturen er Alberthe Mckenzie fra Helsingør. Hun går sammen med to veninder, Mette Mathiesen og Pia Christensen.

– Det giver noget til både krop og sjæl. Det at gå er for mig en form for mindfulness, fortæller Alberthe Mckenzie.

Hun har også deltaget tidligere i forbindelse med gåturen fra København til Helsingør sidste forår, som var det, der var starten til gåfællesskabet.

– Jeg gik turen fra København til Helsingør to gange. Den ene gang for mig selv, fortæller hun.

For Alberthe Mckenzie er det at gå en aktiv del af hverdagen. Hun går ture hver dag, og helst i selskab med andre. Det at være en del af gå-fællesskabet ” En tur langs Kysten” giver mulighed for nye bekendtskaber.

– Jeg er faktisk ikke så meget for at gå i helt store grupper. Det var også derfor vi gik lidt i forvejen. Nu er vi stødt på to kvinder fra København, som ikke kender Helsingør. Dem går vi og taler lidt med og fortæller om turen. Og de fortæller lidt om, hvor de plejer at gå. Så lærer vi hinanden lidt at kende på den måde. Det er hyggeligt, fortæller hun.

Det sociale tæller

For Jakob Amsgaard er det sociale en vigtig del af fællesskabet.

– Det er også derfor, vi opfordrer folk til at kommerlidt før, så de kan nå at snakke lidt sammen. Det der er så givende er, at folk er så forskellige. Nogle dukker op i sneakers, andre i vandrestøvler. Der er plads til det hele, også til at komme alene. Jeg mødte en i morges, som kom alene og fortalte, at det var første gang.

Det er ikke kun deltagerne, der bakker op om løbet. Det gør Marienlyst Strandhotel også. Som afslutning på turen har hotellet inviteret deltagerne på fastelavnsboller kvit og frit fra klokken 14.

– Det er superfint og meget flot. Marienlyst Strandhotel har fra start bakket om gåfællesskabet. Der er i det hele taget en stor velvilje, fortæller Jakob Amsgaard.

Der er tre fælles gåture mere frem til den 16. maj, hvor den store event fra København til Helsingør på 45 kilometer finder sted.

Gåfællesskabet har oprettet en gruppe på facebook under navnet: En gåtur langs kysten 2020.

Artiklen sidst ændret: 23. februar 2020 14:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018