Nu er Ældretelefonen åben


Af Katrine Wandrup

(Arkivfoto) Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Ældretelefonen er en telefontjeneste, som Ældre Sagen har taget initiativ til i denne særlige tid præget af corona-epidemien. Den er for ældre, der sidder isoleret derhjemme og savner selskab.

ENSOMHED: Ældretelefonen bringer mennesker sammen. Via Ældretelefonen kan man enten melde sig som frivillig telefonven eller man kan ønske at få et opkald, hvis man savner nogen at tale med, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

Ældre Sagen har åbnet Ældretelefonen, fordi de vurderer, at der er stort behov som følge af coronaepidemien. Og fordi de dagligt gennem medlemmer, frivillige og lokalafdelinger har kontakt med mennesker, for hvem Ældretelefonen kan være et kærkomment afbræk i en isoleret hverdag.

Ældretelefonen er forankret i sekretariatet, som tager sig af henvendelser og matchning af telefonvennerne.

Ældretelefonen fungerer sammen med alle de gode lokale initiativer, som allerede er sat i gang mange steder.

Er det noget for dig

Under coronakrisen oplever mange at blive isoleret derhjemme. Familie og venner kan ikke længere komme på besøg. Men behovet for samvær er der stadig og kontakten med omverdenen føles måske vigtigere end nogensinde.

Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med.

Du vælger, om du gerne vil løfte røret og starte samtalen med ældre, der savner selskab – eller om du har behov for at blive ringet op og få en hyggelig snak med en telefonven.

Tilmeld dig pr. telefon

Du kan også tilmelde dig på telefon 8282 0300, som er åben kl. 9-15, eller ved at klikke på dette link.

I bestemmer selv, hvor ofte og hvor længe I har lyst til at snakke sammen.

Måske er 10 minutters snak et par gange om ugen nok til, at man ikke føler sig så alene – måske vil du hellere have en længere samtale. Det vigtigste er, at I begge hygger jer med snakken.

Som udgangspunkt er I telefonvenner, så længe coronakrisen står på i Danmark.

red.

Artiklen sidst ændret: 23. marts 2020 15:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018