Papirkopper og genbrugsraket: Sjove opgaver for børn


Af Katrine Wandrup

Sjove, lavpraktiske opgaver for børn samler familien og skaber nærvær hos Hornbækspejderne i en periode, hvor vi skal holde afstand.

HJEMMESPEJDER: Byg en raket i genbrugsmaterialer, lav en kop af papir eller skriv dit navn ud af ting i hjemmet.

– Vi har oplevet meget taknemmelighed fra forældrene og positiv respons fra børnene, som rigtig gerne vil lave opgaverne. En forælder har fortalt, at hendes barn synes, at opgaverne er sjovere, end det skolearbejde, de skal lave hjemme, fortæller Hornbækspejdernes familiespejderleder Lena Kert Hansen.

Masser af opgaver

Sammen med Martin Grundtvig har hun med inspiration fra DDS Stenlænderne i Ølstykke sammensat 15-20 opgaver, som børn kan løse, og der kommer løbende nye til.

10 løste opgaver indenfor tidsperioden, som foreløbig er frem til 2. påskedag, udløser et såkaldt ’Hjemmespejd’-mærke, der forestiller en spejder inde i hus med et kryds over corona-symbolet.

– Det er meget håndgribeligt for børnene og kan også give et afbræk til forældrene, som måske har svært ved at få livet som småbørnsforældre og hjemmearbejde til at hænge sammen. Opgaverne kan give forældrene den ro, de har brug for, for at få arbejdet, siger Lena Kert Hansen.

Elsker mærker

Børnene elsker at få mærker, og så kan det også minde dem om, hvad de lavede, da Danmark var lukket ned. Derfor var det også vigtigt for spejderlederne, at mærket afspejlede den meget specielle situation, samfundet er i.

Derfor indeholder mærket corona-symbolet med et kryds henover og ’2020’.

Opgaverne har skabt et stærkt virtuelt fællesskab, hvor mange deler billeder og videoer af børnenes projekter.

For eksempel har Martin Grundtvigs kone, Emilie Grundtvig, delt et billede af sønnen Willum, 4, som har lavet en meget imponerende raket ud af affald, familien fandt på deres gåtur i Hornbæk.

Pointen med aktiviteterne er, at de kan laves hjemme og sammen med familien, og derfor er der ikke behov for at tage ud og købe materialer for at være med.

Stor glæde

Og så skaber det stor glæde hos børnene.

– Det er virkelig dejligt at se, hvordan en fireårig kan sidde og folde en kop i papir og se deres ansigt, når der bliver hældt vand i og koppen holder tæt. Det giver læring og en god oplevelse, fortæller Lena Kert Hansen.

Initiativet er taget op af spejdergrupper i hele landet.

Artiklen sidst ændret: 25. marts 2020 12:21

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018