Badelaugs nye flydende badehus er ved at tage form


Af Tine Zedeler

– Vi er utroligt glade for, at fondene bakker op og synes, det er et spændende projekt, fortæller Frank Rosenfeldt Thomsen, formand for Kronborg Badelaug.

HELSINGØR: Et nyt badehus med sauna- og omklædninsfaciliteter samt kaffestue opført på en flydende flåde på 90 kvadratmeter er ved at tage form i Helsingør Nordhavn.

Badehuset får et samlet areal på 60 kvadratmeter ligeligt fordelt på alle tre rum.

– Vi er utroligt glade for, at fondene bakker op og synes, det er et spændende projekt, siger Frank Rosenfeldt Thomsen, formand for Kronborg Badelaug.

Et stort arbejde

Badelauget har allieret sig med Tikøb-tømrer- og snedkerfirmaet Finn Skjærbæk Holler og montør Gert Bendtsen fra Sydkystens El i Espergærde.

Projektet er støttet økonomisk af diverse fonde. Foreløbig er det lykkedes at rejse 650.000 kroner i fondsmidler.

– Det har været et stort arbejde at nå hertil. Der er brugt mange kræfter på at udarbejde ansøgninger, projektbeskrivelse og tegninger. Men det er også sjovt at være med til, når man har tiden til det og er gået på pension, fortæller Frank Rosenfeldt Thomsen, som har kunnet trække på sine erfaringer fra bankverdenen, hvor han har haft et lederjob.

Et fælles projekt

Også flere andre medlemmer af badelauget har bidraget til at kunne realisere det nye badehus. Heriblandt arkitekt Ove Skjærbæk, der står bag tegningerne, mens Steffen Agger, tidligere ansat i Forsyning Helsingør, har bidraget med praktisk assistance, fortæller formanden.

Stor samarbejdsvillighed

Arbejdet med at etablere et badehus til vinterbaderne har stået på siden 2015, hvor badelauget satte sig for at rejse midler til projektet.

På det tidspunkt var medlemstallet på 18 personer. Det er i dag steget til 450. Det betyder, at badelauget har måttet sige stop for nye medlemmer.

En vigtig del af realiseringen beror på, at det har været muligt for badelauget at få en aftale om en kortfristet låneaftale med Spar Nord i Helsingør, da fondsmidlerne først bliver udbetalt senere i forløbet, fortæller badelaugets formand.

– Vi har oplevet en stor samarbejdsvillighed fra Spar Nord, og så er vi også glade for, at Helsingør Kommune har valgt at støtte projektet med 50.000 kroner. Badelaugets medlemmer bidrager selv med 350.000 kroner, fortæller Frank Rosenfeldt Thomsen.

Klar til sæsonstart

Mens de ydre rammer snart er på plads, mangler færdiggørelsen af de indvendige. Det arbejde kommer til at foregå over de kommende måneder.

– Tidsplanen lyder på, at badehuset er tip-top færdigt, når vinterbadesæsonen går i gang 1. oktober. Vi kan ikke love på forhånd, at saunaen er på plads. Men vi arbejder benhårdt på det. Vi mangler at rejse yderligere 150.000 kroner. 80.000 kroner af dem skal bruges til at lave el. Havnens nuværende elkapacitet rækker ikke, fortæller Frank Rosenfeldt Thomsen.

Badehuset, som lige nu holder til på Midtermolen, vil, så snart det er muligt, blive sejlet over til den permanente plads mellem Søndre Mole og Bananmolen ud mod Kronborg.

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2020 16:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018