Corona: Dødstallet stiger igen


Af Claus Kjærsgaard

Arkivfoto: Sebastian Gollnow/dpa

386 danskere er nu indlagt med corona-virus, 36 flere end i går.

CORONA: Dødstallet i forbindelse med coronavirus i Danmark er på et døgn steget fra 34 til 41 personer, oplyser Sundhedsstyrelsen, som henviser på tal fra Statens Serum Institut, der er offentliggjort kl. 13 den 26. marts.

1851 er smittede. Heraf er 386 indlagt, de 94 på intensivafdelinger. Over halvdelen af de indlagte, 193, er indlagt i Region Hovedstaden. 42 patienter i regionen er indlagt på intensiv, heraf er 32 i respirator.

I hele verden er der nu registreret over 21.000 dødsfald, en stigning på 2000 alene siden i går, i forbindelse med virussen, og antallet af nye tilfælde stiger især stærkt i Italien, Spanien og Frankrig.

Den seneste opgørelse medfører, at Spanien nu er det land, der har næstflest corona-ofre.

De lande, hvor antallet af ofre vokser hurtigst, er Italien, Spanien og Frankrig.

Italien tegner sig alene for en tredjedel af alle dødsfald, der sættes i forbindelse med corona, og over halvdelen af dødsfaldene findes i de tre lande.

I alt har seks lande nu mere end 1.000 ofre. Det er ud over de tre første lande Kina, Iran og USA. Der er i alle tilfælde tale om landenes officielle registreringer.

Der er ikke specifikke tal for, hvor mange smittede og alvorligt syge der er i Helsingør kommune.

Kommunen er placeret i en kategori for mange smittede. Det betyder, at der kan være mellem 25 og 37 smittede borgere fra kommunen generelt.

Statens Serum Institut har også lavet en grov kategorisering af, hvor mange nye tilfælde af smittede der har været i de seneste syv dage. Her er intervallet, at mellem 12 og 18 borgere er blevet konstateret smittede.

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2020 14:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018