Corona: Voldsom udvikling presser Sverige


Af Claus Kjærsgaard

På blot 24 timer døde der 18 mennesker med corona-virus i Stockholms-område. Et hospitalstelt ved Helsingborg skal håndtere et øget pres af indlagte patienter med covid-19.

HELSINGBORG: Hver dag pendler ca. 150 ansatte i Helsingørs ældrepleje til og fra Sverige. Det har vakt en del debat og debatten bliver formentlig ikke mindre efter en foruroligende uvikling i Sverige.

Udviklingen med ofre for coronavirussen i Sverige har hidtil været på linje med den danske, måske endda lidt under, når man tager højde for at Sverige har flere indbyggere.

Nu stiger antallet af dødsfald dog markant. Alene i løbet af tirsdag fik Stockholm-regionen 18 nye døde, der var smittet med covid-19.

– Stormen er her, Vi ved ikke, hvor voldsom den bliver, men vi befinder os nu midt i den, siger sundhedsdirektør Björn Eriksson til Helsingborg Dagblad.

Stigningen i antallet af smittede får også effekt i Region Skåne. Torsdag vil man på et pressemøde fortælle om planerne om at oprette et særligt hospitalstelt, der skal håndtere de indlagte med corona-virus. Teltet placeres i Helsingborg,

Planerne bekræftes overfor Helsingborg Dagblad af Harald Roos, der er sygehuschef i Helsingborg,

– Jag har fået som opgave af sundheds- og helsedirektøren at sørge for at øge kapaciteten i Skåne for omsorg, der er relateret til coronaepidimien, siger han til avisen,

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2020 08:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018