Corona: Vores nabo søger hjælp hos Kina


Af Claus Kjærsgaard

Region Skåne, der omfatter Helsingborg, har nu registreret tre døde med covid 19-smitte. Foto: Lars Johannessen

Region Skåne registrerede i går sit tredje dødsfald og søger nu om lov til at bestille sundhedsudstyr i Kina.

HELSINGBORG: Hidtil har det været i Stockholm- og Gøteborgområdet, hvor covid 19-smitten har været mest udbredt i Sverige. Også i Region Skåne, der omfatter Helsingborg, går udviklingen i den forkerte retning.

Der er nu tre dødsfald i Region Skåne, der forbindes med covid 19.

Regionen har 265 smittede. 27 er indlagt, heraf seks på intensivafdelingen.

På et pressemøde i Region Skåne torsdag morgen blev det fortalt, at man i går registrerede 11 nye smittede, hvor man hidtil har registreret omkring fem nye tilfælde hver dag.

Man intensiverer derfor nu indsatsen med at øge kapaciteten, så man kan håndtere en forventet kraftig stigning i corona-smittede, der kræver indlæggelse.

Det sker dels ved at aktivere for eksempel pensionerede læger og sygeplejersker, der har meldt sig frivilligt til at hjælpe, samt ved fysisk at etablere mere plads. I den forbindelse etablerer man et hospitalstelt ved siden af Helsingborgs hospital, der reserveres til behandling af corona-smittede.

Masker fra Kina

Samtidig har Region Skåne bestilt blandt andet åndedrætsværn i Kina. Regionen har bedt den svenske regering om hjælp, så man hurtigere kan få den fornødne flyvetilladelse. Når den er på plads, kan udstyret leveres med en dags varsel, lyder det fra regionen.

Få over 80 ramt

Omkring 60 procent af de smittede i Region Skåne er mænd, og de fleste smittede er i alderen fra 40 til 60 år. Der er i Region Skåne forholdsvis få smittede over 80 år, og dermed ser det ud til, at en målrettet indsats for ikke at smitte ældre borgere er lykkedes.

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2020 13:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018