Bergs Bureau: “En formand må kunne handle på egen hånd”


Af Niels Berg

Arkivfoto.

Helsingør Dagblad har fået en skriftlig kommentar fra den tidligere menighedsrådsformand til den klage over byggeriet på Kulpladsen, han indgav på egen hånd.

BERGS BUREAU: Den afgåede formand for Helsingør Domsogns Menighedsråd Tage Back, Rungsted, har sendt en skriftlig kommentar til sagen om den nu tilbagetrukne klage, han som daværende menighedsrådsformand indgav på egen hånd over byggeriet på Kulpladsen sidste år.

Han fortæller blandt andet, at menighedsrådet ved tidligere lejligheder ikke havde ladet nogen i tvivl om, at rådet fandt det planlagte byggeri på Kulpladsen for “upassende”.

“Da sagen kom i høring på et tidspunkt, hvor sidste ordinære møde i menighedsrådet havde været afholdt, fandt jeg det helt i tråd med menighedsrådets holdning at indgive klage over det planlagte byggeri.”

“En formand forventes – under ansvar over for menighedsrådet – at kunne handle på egen hånd, når det er nødvendigt. Alligevel gav jeg mig tid til telefonisk og pr. mail at henvende mig til menighedsrådets medlemmer med klagen og fik opbakning fra ni medlemmer.”

Af praktiske grunde

“Herefter blev jeg på et møde presset til at indkalde til et ekstraordinært møde i menighedsrådet til afholdelse den 26. juni med henblik på en afstemning.”

“Af praktiske årsager valgte jeg med den allerede indhentede opbakning at indsende klagen. Selve fremsendelsen er så vanskelig i vort digitaliserede samfund, at jeg ikke ville pålægge andre at gøre det.”

“På mødet i Menighedsrådet den 26. juni oplyste jeg naturligvis, at jeg havde indsendt klagen, og at der var rigelig tid til at trække klagen tilbage; den forventede sagsbehandlingstid lå på det tidspunkt på 8-9 måneder,” skriver Tage Back blandt andet i sin kommentar.

berg

Artiklen sidst ændret: 2. maj 2020 08:31

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018