Debat: Hjælp – vi kan da ikke undvære Helsingør Dagblad?


Af Helsingør Dagblad

Ejeren af Helsingør Dagblad, North Media Aviser A/S, har besluttet at sælge Helsingør Dagblad. Hvis det ikke lykkes, påtænkes det at lukke avisen ved udgangen af april 2020. Det oplyser North Media Aviser i en meddelelse.. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Er du interesseret i at dele din mening, kan du sende et indlæg til os på redaktionen@hdnet.dk.

Nu har vi haft corona-overskrifter i landets aviser i snart tre uger – men nu kommer da en ligeså chokerende overskrift: ”Helsingør Dagblad skal sælges eller lukkes”.

Hjælp – det går altså slet ikke – vi kan da ikke undvære dagbladet! Hvorfor var mine elever fra Helsingør Kommune, de mange år historielærerne også underviste i samfundskundskab, langt bedre end eleverne fra Fredensborg-Humlebæk eller Græsted-Gilleleje Kommune – det hed de den gang – til at diskutere lokalpolitik – fordi de læste dagbladet. Flere elever fra de to nabokommuner anede ofte ikke, hvad borgmesteren hed.

Men det vidste man i Helsingør – hvad enten det var Thelin eller Tærsbøl.

Hvorfor fik den lille Helsingør-kreds sidste år valgt hele to medlemmer ind i folketinget – efter flere gange slet ikke at få valgt nogle.

Fordi dagbladet fra dag ét gjorde opmærksom på det vigtige i at stemme lokalt – så skulle det være rødt – så Henrik Møller – skulle det være blåt – så Birgitte Bergman. Og deres valgkamp blev dækket intenst – og nu følger vi dem på tinge.

Hvorfor blev der oprettet et ekstra gymnasium i Helsingør i 1978? Fordi dagbladet (og Frederiksborg Amtsavis – men nu drejer det sig om dagbladet) igen og igen gjorde opmærksom på, at der var 150 ”overskydende” elever til 1.g, som amtet ville sende til København.

Og hvorfor overlevede Helsingør Gymnasium, da amtet ville lukke os i 1994? Ja, blandt andet på grund af støtten fra byens borgmester, Per Tærsbøl, men da sandelig også fordi der var en lokal og en regional avis, der dækkede sagen, da amtet i smug ville lukke byens gymnasium og lægge det sammen med Espergærde.

Nogle år før lukkede man flere gymnasier i Københavns Amt – men var der lokale aviser, der kunne råbe op? Nej – Ballerup, Gentofte, Lyngby, Søborg og Vallensbæk blev lukket – og der var små notitser i de landsdækkende aviser.

Rigtigt – dagbladet fik ikke hindret lukningen af sygehuset – men ingen i kommunen var i tvivl om, at der blev begået en svinestreg – og at vi stadig lider under den manglende kapacitet.

Dagbladet kan ikke lukke – da min anden avis, Kristeligt Dagblad, var i fare, solgte man ”læseraktier” – 5.000 abonnenter, der køber en 1.000 kr. aktier – de første 5 millioner kroner er hjemme i den kapital, der nu skal findes.

Held og lykke med kampen – det nytter da ikke, at Danmark lukker op efter påske, og Helsingør Dagblad lukker ned!

Artiklen sidst ændret: 2. maj 2020 07:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018