Fik idé under nedlukning: “Både godt for børnene og naturen”


Af Lars Lindevall

- Man får børnene aktiveret, og så får man gjort rent i naturen på samme tid. Og man giver ungerne nogle gode værdier, siger initiativ-tageren til gruppen 'Skridtogskrald Nordsjælland'. Foto: Privat

Martin Hjort Jørgensen fra Espergærde står bag Facebook-gruppen ‘Skridtogskrald Nordsjælland’, som handler om at bruge de ledige timer under nedlukningen på at samle affald.

MILJØ: – Man får ø-kuller af at sidde derhjemme foran fjernsynet.

Sådan lyder det fra Martin Hjort Jørgensen, der sammen med sin familie har fundet en god måde at bruge nogle af de ledige timer under corona-nedlukningen.

Med gribetang og affaldspose tager de ud på gader og stræder og samler store dynger af affald, der desværre flyder langs vejrabatter og andre offentlige arealer – også i skove og parker.

Der er gået så meget sport i det, at Martin Hjort Jørgensen gerne vil udbrede budskabet til andre: Han har derfor oprettet Facebook-gruppen ‘Skridtogskrald Nordsjælland’, hvor brugerne kan inspirere hinanden og uploade billeder af deres ‘skralde-fangst’.

– Jeg havde set et tv-indslag om en mand i Tønder, der var ude og samle skrald, og jeg tænkte, at herhjemme sidder vi bare og keder os, og det er der helt sikkert også mange andre børnefamilier, der gør. Derfor blev jeg inspireret til at oprette gruppen, siger Martin Hjort Jørgensen til Helsingør Dagblad.

Og der er allerede over 200 medlemmer af Facebook-gruppen.

Martin Hjort Jørgensen kalder det en fordel både for børnene og for naturen:

– Man får børnene aktiveret, og så får man gjort rent i naturen på samme tid. Og man giver ungerne nogle gode værdier. Når de samler skrald, ser de, hvor meget det sviner, og så har de det måske i baghovedet, så de på et senere tidspunkt selv lader være, siger Martin Hjort Jørgensen, der til daglig arbejder som it-koordinator i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Overrasket over affaldsmængder

Han fortæller også, at han selv er blevet vildt overrasket over, hvor meget affald der ligger og flyder på grønne offentlige arealer.

– Den ene gang var jeg med til at fylde en hel trailer med affald, efter vi havde gået 400-500 meter langs Kongevejen. Vi fandt også en Favør-pose (købmandskæde, der i 2001 blev til SuperBest). Så den må godt nok have ligget der længe.

Det glæder Martin Hjort Jørgensen, at mange lokale skralde-indsamlere har tilmeldt sig gruppen, og at der er meget aktivitet.

– Da jeg oprettede gruppen, tænkte jeg, at hvis vi bare kunne få 100 medlemmer, så var jeg vildt glad. Og allerede nu har vi over dobbelt så mange.

Artiklen sidst ændret: 3. april 2020 17:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018