Butikskæde med opfordring: Én person per indkøbstur


Af Lars Lindevall

Rema1000 opfordrer kunderne til at handle én person ad gangen. Foto: Lars Johannessen

For at begrænse smitten opfordrer Rema1000 sine kunder til at undlade at handle sammen med andre.

SMITTEBEGRÆNSNING: For nylig fortalte en kunde til Helsingør Dagblad om, at hun var “rystet” over at se, hvordan familier og vennegrupper køber ind sammen i flok i en tid, hvor det handler om at holde afstand til andre mennesker.

– Folk tager bare slet ikke hensyn. Jeg har en kæmpe respekt for dem, der arbejder i butikken, men de mennesker, jeg ser handle derinde, er fuldstændig ligeglade. Jeg er rystet over folks adfærd, sagde Elisabeth Engel Storm, der havde været en tur i Rema1000 i Kvistgård.

For at begrænse corona-smitte har dagligvarekæden nu på sociale medier opfordret kunderne til at handle én person ad gangen.

– Lad os hjælpe hinanden med at skabe plads. For at vi kan give både jer og vores medarbejdere de bedste muligheder for at holde afstand i butikken, opfordrer vi alle til så vidt muligt kun at være én person per husstand, når I handler ind. Brug også gerne hele åbningstiden, når I skal handle. På den måde kan vi bedre passe på hinanden, lyder det fra butikskæden.

Enkelte undtagelser

Jonas Schrøder, der er kommunikationschef hos Rema1000 uddyber over for Helsingør Dagblad, at der selvfølgelig kan være kunder, der har en god grund til at komme flere end en person – f.eks. en enlig mor, der ikke kan forlade sit barn derhjemme.

– Det er ikke sådan, at vi afviser folk i døren, men vi kommer med opfordringen på grund af myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, når man er ude i det offentlige rum, siger kommunikationschef Jonas Schrøder.

– Normalt vil vi gerne have besøg af så mange som muligt, men det er en henstilling i en ekstraordinær tid, tilføjer han.

Artiklen sidst ændret: 4. april 2020 16:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018