Nordmænd dømt i Helsingborg for Helsingør-smugling


Af Jesper Munch Nielsen

En tur over Øresund endte med tid bag tremmer for to ud af tre nordmænd, der ankom til Helsingborg med færgen fra Helsingør.

Vandpibetobak til hele ni års forbrug havde mand gemt i bil.

HELSINGØR: Toldvæsenet i Helsingborg skulle have den store lommeregner frem, da en 28-årig mand påstod, at de 205 kilo vandpibetobak, som han havde forsøgt at smugle ind i Sverige via Helsingør-overfarten, var til eget forbrug. Ifølge toldernes beregning ville de mange kilo vandpibetobak svare til over ni års rygning, hvis man røg vandpibe tre gange dagligt.

Gemt i tasker

Det er Helsingborgs Dagblad, som beskriver sagen, der nu har ført til dom over flere nordmænd. De kom med færgen fra Helsingør til Helsingborg i februar.

Da deres bil trillede fra færgen, hentede tolderne dem ind til kontrol. Det var en god idé.

Bilen var nemlig fyldt med vandpibetobak. Gemt i tasker forskellige steder i bilen fandt tolderne de 205 kilo, som en af mændene påstod, var til eget forbrug. Helsingborgs Dagblad skriver, at det troede byretten i Helsingborg ikke på. Den 28-årige mand er nu blevet idømt fem måneders fængsel.

14 liter spiritus

De tre nordmænd havde været en kort tur i Tyskland. Den 28-åriges to medrejsende vidste godt, at han havde købt vandpibetobak, men ifølge Helsingborgs Dagblad ikke hvor meget. Og da tobakken var gemt, blev de ikke anklaget for noget i den sammenhæng.

Der var dog også 14 liter spiritus i bilen. En 18-årig passager i bilen fik 30 dagsbøder af 250 svenske kroner ved retssagen og blev samtidig løsladt, mens den 28-årige makker må forblive bag tremmer.

Artiklen sidst ændret: 5. april 2020 08:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018