Flynderupgård indfører årskort


Af Claus Kjærsgaard

Det kommer til at koste 45 kroner næste gang man vil besøge Flynderupgård Museet, medmindre man vælger at købe et årskort, der er et nyt tilbud. Foto: Lars Johannessen

En lille stigning i billetprisen på tre museer skal forbedre en trængt økonomi for Museerne Helsingør.

HELSINGØR: Fra 1. maj bliver det lidt dyrere at gå på tre af museerne i Helsingør og Espergærde.

Museerne Helsingør har nemlig fået godkendt et ønske om at hæve entréprisen for voksne fra 45 kr. til 55 kr. på Flynderupgård Museet, Museet Skibsklarerergaarden og Helsingør Bymuseum. Samtidig hæves entréprisen for grupper over 15 personer fra 35 kr. til 45 kr. pr. person.

På det fjerde museum som hører under Museerne Helsingør, Værftsmuseet holder man fast på den nuværende takst på 45 kr., og prisen pr. person for grupper over 15 personer fastholdes også på 35 kroner.

Prisstigningen er ingen overraskelse, og den har været et stykke tid undervejs. Allerede i maj 2019 fortalte museumschef Maibritt Bager, at museerne ikke kan opfylde sine forpligtelser som statsanerkendt museum med den nuværende økonomi. Derfor har museerne siden efteråret 2019 arbejdet med en plan, der skal gøre driften bæredygtig.

Her har justeringen på billetprisen været en de knapper, der skal skrues på. Det er byrådet, der formelt skal godkende takstændringerne. Det er dog kun en formalitet eftersom et enigt kultur- og turismeudvalg bakker op om den forholdsvis lille takstforhøjelse,

Michael Mathiesen, der er formand for udvalget, glæder sig over, at Museerne Helsingør også har valgt at følge udvalgets råd med at prøve andre nye initiativer.

Et af dem er, at man nu kan købe et årskort til Flynderupgård Museet. Årskortet køres som en test i år og vil koste 250 kroner. Kortet giver adgang for kortholderen og en ledsager.

Netop Flynderupgårds status er noget, som Museerne Helsingør arbejder meget på at ændre. Selv om museet har et trofast publikum, så er det det af de fire museer under Museerne Helsingør, der har den dårligste økonomi. Derfor arbejdes på at give Flynderupgård en ny status som et lokalt samlingssted i Espergærde.

Årskortet kan betragtes som en slags loyalitetskort, som de faste brugere af Flynderupgård Museet kan købe og dermed vise deres opbakning til museets fortsatte drift.

Artiklen sidst ændret: 8. april 2020 15:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018